Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă, în Alba: 4 elevi eliminaţi şi 18% absenţi la proba obligatorie a profilului

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi a avut loc proba obligatorie a profilului, la examenul de Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă. Nici această probă nu s-a terminat fără incidente, 4 elevi examinaţi la Colegiul Naţional „Avram Iancu” din Câmpeni şi-au „uitat” telefoanele la ei şi au fost prinşi în timp ce încercau să copieze, drept urmare au fost eliminaţi din examen şi nu vor mai putea participa la BAC în următoarele două sesiuni, conform regulamentului. Din cei 870 elevi înscrişi, 802 la matematică şi 68 la istorie au fost prezenţi 713 elevi adică 82% din totalul celor înscrişi, ne-a informat vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat 2013.

Un elev a fost eliminat după mai puţin de o jumătate de oră, tentativa de fraudă fiind descoperită de profesorii supraveghetori. Au urmat alţi doi la mijlocul probei, iar ultimul eliminat a fost cu mai puţin de o jumătate de oră de terminarea probei. Aceste cazuri sunt des întâlnite, la proba de luni, la limba şi literatura română alţi trei elevi au fost eliminaţi tot din cauza unei tentative de fraudare a examenului. Ultima probă a examenului este proba la alegere a profilului care va fi susţinută vineri, 30 august. Rezultatele vor fi afişate în 2 septembrie până la ora 12.00.

În această sesiune sunt cinci centre de examinare, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional „Inochenţie Micu Clain” Blaj şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni. Centrul de evaluare va fi la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Accesul în sală la bacalaureat se face pe bază de act de identitate

Pentru toate probele, accesul candidaţilor în sălile de examen se va face pe baza actului de identitate, cu cel puţin 30 de minute înainte de a începe. Elevii vor fi puşi câte unul în bancă.

Regulamentul de organizare al examenului prevede că elevii nu au voie să intre în sală cu niciun fel de lucrări, de la manuale, până la dicţionare de care s-ar putea ajuta la examen.

Pentru a promova examenul elevii vor trece fiecare examen cu cel puţin nota 5, dar per ansamblu, media de la BAC 2013 trebuie să fie de cel puţin 6.Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se va rotunji la 6,00.

Și în această sesiune, elevii vor fi supravegheați video și vor putea intra în săli doar cu pixul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea