Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Atletico Arad a câştigat turneul zonal de la Sebeş şi s-a calificat la finala Trofeului „Gheorghe Ene” | ACS Sebeş 2014 – locul al doilea, Sergiu Todea (ASC Sebeş) – cel mai bun jucător! Gicu Grozav, prezent în Sala „Florin Fleşeriu”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

acs-sebes-turneul-gheorghe-ene-4Atletico Arad este echipa care s-a calificat în finala pe ţară a Trofeului „Gheorghe Ene”, în urma turneului zonal din Sala „Florin Fleşeriu” din Sebeş, echipa arădeană primind un ajutor incredibil în ultimul joc al competiţiei când Junior’s Lupeni a remizat cu ACS Poli Timişoara, scor 2-2 (1-1)! La festivitatea de premiere a fost prezent şi internaţionalul român Gicu Grozav, ASC Sebeş 2014 s-a clasat pe poziţia secundă, o performanţă ce merită remarcată, iar Sergiu Todea (ACS Sebeş) a fost desemnat cel mai bun jucător al competiţiei.

*Internaţionalul român Gicu Grozav, la festivitatea de premiere!

Surpriză şi în acelaşi timp mare bucurie pentru ţâncii ce abia au desluşit tainele „sportului rege”, când l-au văzut pe viu pe internaţionalul român Gicu Grozav, prezent la festivitatea de premiere. Fotbalistul albaiulian, component al grupării cecene Terek Groznîi a venit acasă în vacanţă şi s-a aflat în această seară în Sala „Florin Fleşeriu”, un moment unic pentru puşti, ce şi-au primit trofeele din mâinile unui jucător ce a ajuns în vârful piramidei. Cel mai bun portar a fost desemnat Felix Pop (Atletico Arad), cel mai bun jucător Sergiu Todea (ACS Sebeş 2014) – pentru a doua oară consecutiv, după premiul de la faza judeţeană, iar golgheter a fost David Gulei (ACS Poli Timişoara).

A fost un final pe muchie de cuţit al turneului, cu o dramă fotbalistică pentru ACS Poli Timişoara, ce avea nevoie de o victorie, şi o mare bucurie, de la distanţă, pentru Atletico Arad, ce îşi încheiase jocurile şi plecase deja spre casă.

Spre lauda sa, clubul organizator, ACS Sebeş 2014 s-a clasat pe poziţia secundă, dar regrete există pentru talentaţii puşti conduşi de Florian Brumaru.

Asta întrucât, în meciul inaugural au pierdut nemeritat cu Atletico (0-1), după ce au ratat o lovitură de la 7 metri şi au avut trei bare în actul secund, iar în meciul cu ACS Poli Timişoara au irosit ocazii. În conjunctura ultimelor rezultate, într-o grupă echilibrată şi imprevizibilă, dacă învingea ACS Poli, Sebeşul era calificată între cele mai bune echipe din ţară la această categorie de vârstă.

A fost un ajutor de genul „Victoria Plzen” pentru Astra Giurgiu în Cupa UEFA, întrucât formaţia din Valea Jiului nu mai avea nicio şansă de calificare, iar „alb-violeţii” trebuiau să învingă, indiferent de scor.

Am făcut un turneu de excepţie, demonstrând că putem juca de la egal la egal cu orice echipă din ţară. Sincer, sunt dezamăgit că nu ne-am calificat, având o şansă foarte mare, în partida cu ACS Poli Timişoara, când am ratat ocazii mari de a învinge. Nu ştiu dacă de mulţi ani, vreo echipă din Alba a fost atât de aproape să se califice la un turneu final. Am demonstrat că avem capacitatea managerială de a organiza un asemenea turneu zonal, în plus consider că am reprezentat cu cinste judeţul Alba”, a precizat Florian Brumaru.

*Veste tristă în timpul turneului, a plecat irevocabil Marian Georgescu…

Ultima zi a întrecerii juvenile a fost marcată de  veste tristă, dispariţia şocantă a fostului fundaş unirist, Marian Georgescu, plecat prematur la cele veşnice. “Din păcate, în timpul turneului, am primit o veste care m-a cutremurat! Un fundaș de legendă al echipei UNIREA ALBA IULIA, Gică Georgescu, a murit în urma unui infarct… Un alt mare fotbalist din generația de aur a echipei fanion a județului, pleacă mult prea repede dintre noi… ca și Iani Mitracu, tot în decembrie… Dumnezeu să-l odihnească!”, este mesajul transmis de Florian Brumaru, coleg de echipă în Cetatea Marii Uniri cu Gică Georgescu, în perioada anilor 1980-1990, inclusiv la acele vremuri de poveste când Unirea a ajuns în semifinalele Cupei României, cu Universitatea Craiova, în 1991.

Clasament: 1. Atletico Arad 8 (7-1), 2. ACS Sebeş 7 (4-3), 3. ACS Poli 6 p (9-4), 4. Junior’s Lupeni 4 (5-8), 5. CSŞ Caransebeş 1 (1-10).

În ultimele jocuri: CSŞ Caransebeş – ACS Sebeş 2014 1-2 (0-0), au înscris Casian Stănescu (26), respectiv Răzvan Istrate (21), Vlad Cosma (33).

Junior’s Lupeni – ACS Poli Timişoara 2-2 (1-2): Iuliu Moldovan (8), Eric Bărbat (25), respectiv Alexandru Matei (6), Andrei Tolcea (17), bănăţenii au condus în două rânduri.

ACS Sebeş 2014 (antrenor Florian Brumaru): Robert Zdroba, Bogdan Poloşan, Alberto Vaida, Vlad Cosma, Roberto Davel, Răzvan Istrate, Sergiu Todea, Fabian Rădac, Tudor Zoicaş, Eduard Poenariu, Lucas Borca, Alexandru Kiss.

Atletico Arad (antrenor Adrian Petruţ): Felix Pop, Darius Burca, David Berar, Deian Leş, Eric Ronai, Andrei Popa Leca, Luca Bundik, Alex Balaş, Marius Buza, Cristian Bota.

Mulţumim AJF Alba pentru sprijinul acordat!

Foto: Mircea POLOŞAN

[nggallery id=3140]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena | Vineri, ora 20.00, Volei Alba Blaj – CSO Voluntari, al 3-lea duel, victoria gazdelor ar prelungi suspansul Finala Diviziei A1 la volei feminin se mută în „Alba Blaj” Arena, mâine și sâmbătă fiind prevăzute alte două întâlniri, de la ora 20.00, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea