Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Asteroidul „ASTRID – PANITI”, descoperit de inginerul albaiulian Marius Paniti a fost prezentat la Colegiul „HCC”

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

prezentare descoperire asteroid21Albaiulianul Marius Paniti, de profesie inginer chimist şi, totodată, speolog amator în cadrul Clubului „Prusik”, din Timişoara a prezentat astăzi la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” povestea asteroidului descoperit în reţelele de peşteri din Caraş Severin.

Este cel mai mare asteroid care a căzut vreodată pe pământ şi are o vechime de aproape 60 de milioane de ani. Este într-adevăr o descoperire epocala, care s-a dovedit a fi cel mai mare asteroid căzut şi descoperit, din cea mai dura rocă. Încercăm să valorificăm această mare descoperire în slujba poporului român. Cu mine vor lua legătura cei de la National Geografic, Discovery şi NASA. Se pare că nu trebuie să trimită NASA rachete în spaţiu ci să vină în peşterile noastre să vadă asteroizi”, a spus speologul.

Asteroidul, potrivit afirmaţiilor unor specialişti, a ajuns pe Terra într-o perioadă cuprinsă între Jurasic (acum 200 de milioane de ani) şi Cretacic (acum 65 de milioane de ani), impactul său provocând dispariţia tuturor organismelor vii pe o rază de câţiva kilometri în jur şi cu efecte catastrofale în timp, asupra vieţii pe Terra.

Asteroidul descoperit de inginerul albaiulian a fost botezat „ASTRID – PANITI”  şi a sosit pe pământ cu o viteză de mii de kilometri pe oră şi având o temeratură de mii de grade Celsius, la intrarea în atmosferă elementele uşor fuzibile de la suprafaţa sa s-au volatilizat iar corpul ceresc devenit meteorit s-a prăbuşit în apele Mării Tetis.

La evenimentul de prezentare au participat elevi şi profesori ai colegiului, reprezentanţi din administraţia judeţeană, dar şi cetăţeni ai oraşului care au dorit să afle mai multe detalii şi să vadă părţi asteroid.

[nggallery id=1132]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fostul procuror-șef al DIICOT Alba Iulia, cel care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv de Înalta Curte, după aproape 10 ani de procese

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fostul procuror-șef al DIICOT Alba Iulia, cel care l-a anchetat pe Traian Berbeceanu, achitat definitiv de Înalta Curte, după aproape 10 ani de procese După 10 ani de judecată, dosarul „Berbeceanu”, cu inculpați din structurile BCCO și DIICOT Alba Iulia, a ajuns la final după 10 ani de judecată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea