Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Asociația Pro Infrastructura, despre Autostrada Sebeș-Turda: Lotul 2 înaintează foarte greu și este nevoie de încă 19 luni pentru finalizarea lui

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația Pro Infrastructura scrie, luni, pe Facebook, despre că lotul 2 de pe Autostrada Sebeș-Turda înaintează foarte greu și este nevoie de încă 19 luni pentru finalizarea acestui tronson.

”Lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între Aiud Sud și Alba Iulia Nord, construit de grecii de la Aktor, înaintează foarte greu. Lotul este lung (24,25 km), are numeroase structuri, probleme cu infiltrațiile de apă și mobilizarea constructorului lasă de dorit.

La finalul lunii octombrie s-a raportat un progres oficial de 43,10% față de 40,34% în septembrie. La un calcul simplu, cu un progres mediu de 3% pe lună, vom avea nevoie de încă 19 luni pentru finalizarea tronsonului!

Vă prezentăm doar câteva cadre din zona celor două poduri peste Mureș din apropierea localităților Rădeşti și Sâncrai”, potrivit Pro Infrastructura.

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Primul lot se întinde pe 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia. Lotul doi are o lungime de 24,3 kilometri şi se întinde de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud, iar lotul trei, care are 12,5 km, se întinde de la intrarea în Aiud până la Decea. Ultimul lot are 16,3 km şi se termină în Turda.

Valoarea lucrărilor, fără TVA, este de 541.739.137 de lei pentru lotul unu, 549.332.393 de lei pentru lotul doi, 420.511.921 de lei pentru lotul trei, 470.004.894 de lei pentru lotul patru, toate fiind finanțate din fondul de coeziune, 85%, și bugetul de stat – 15%.

Citește și FOTO,VIDEO/ Autostrada Sebeș-Turda, lotul 4, puțin probabil să fie deschis circulației înainte de 2018, chiar dacă se lucrează și în weekend, în zona alunecării de teren

Citește și FOTO: Autostrada Sebeș-Turda, lotul 3 aproape finalizat. Se va putea circula doar pe 8,5 kilometri

[nggallery id=4847]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea