FOTO,VIDEO/ Autostrada Sebeș-Turda, lotul 4, puțin probabil să fie deschis circulației înainte de 2018, chiar dacă se lucrează și în weekend, în zona alunecării de teren

Pe lotul 4 al autostrăzii Sebeș-Turda, este tot mai puțin probabil să se circule în acest an, până la Cluj, chiar dacă lotul 3 va fi finalizat. Porțiunea dintre cele două noduri rutiere, Aiud și Decea, este de doar 8 kilometri, dar practic este puțin probabil să fie folosit de cineva.

ELIT

Problema în zona lacului Stejăriș a fost rezolvată și Porr a mobilizat utilaje și oameni în zonă, astfel încât pe această porțiune s-a turnat deja asfalt (chiar dacă nu stratul de uzură), iar pe sensul de mers Alba Iulia-Turda, sunt deja făcute o mare parte din rigole.

În weekend, sâmbătă mai exact, după cum se poate vedea și în fotografii și în filmarea aeriană, se lucra la asfaltare și la rigole.

Una din ultimele probleme apărute, cea a aluncării de teren de la limita dintre județele Alba și Cluj, pare sub control și dealul stabilizat, dar această porțiune nu a văzut încă asfaltul.

Având în vedere vremea capricioasă și temperaturile scăzute anunțate de ANM, dar și noile reglementări legislative care prevăd ca autostrada să fie inaugurată doar când lucrările sunt complet finalizate, cea mai optimistă estimare pentru terminarea lotului 4 este luna mai 2018.

Stadiul lucrărilor la începutul lunii noiembrie arată un procent de finalizare de 97,50% pentru lotul 3 și 90% pentru lotul 4.

Lotul 4 se întinde pe 16,3 km, de la Decea până la intrare în Turda (km 53+700 – km 70+000).

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...