Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Asociația ”Lupii Sigidavei” a curățat, sâmbătă, malurile râului Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 100 de saci de gunoi au fost colectați, sâmbătă, 25 martie, de pe malurile râului Cugir. Acțiunea de igienizare a aparținut Asociației ”Lupii Sigidavei” din oraș, care s-a dovedit un real partener al administrației locale în demersurile sale de ecologizare a domeniului public.

Și de această dată, campania de curățenie de primavara „Și mie îmi pasă de orașul meu” a beneficiat de sprijinul organizației, astfel că malurile Râului Mare, de la Podul Roșu, pana la barajul de apa, inclusiv Valea Gruserii au fost curățate de gunoaie de către cei 30 de tineri membrii, împreună cu președintele asociației Suciu Bogdan și cu reprezantanți ai primăriei, cum ar fi administratorul public, Marius Jibotean.

Pe lângă sticle, pet-uri, hârtii, cartoane, reziduuri provenite din materiale de construcții, tinerii au găsit și dovezi cu privire la identitatea unora care se fac vinovați de poluarea malurilor râului. Este vorba de facturi sau contracte nominale, pe care membrii Asociației „Lupii Sigidavei” intenționează sa le înainteze Poliției Locale, astfel încât să fie luate măsuri împotriva acestor persoane lipsite de educație.

Participarea organizațiilor non-guvernamentale, cum este „Lupii Sigidavei”, precum și a școlilor, a instituțiilor publice, a asociațiilor de proprietari și locatari, la curățenia de primăvară, reprezintă modalitatea prin care administrația locală încearcă să implice întreaga comunitate în igienizarea orașului, cu scopul de a crește responsabilitate față de mediul înconjurator.

”Campania „Și mie îmi pasă de orașul meu” are o puternică componentă educațională ce vizează schimbarea reală a comportamentului oamenilor față de mediul înconjurător. Atâta vrema cât există în continuare cetățeni care aruncă gunoaie pe domeniul public, astfel de campanii sunt mai mult decât necesare. Este de așteptat ca și asociațile de proprietari și locatari să-și intensifice eforturile de igienizare a zonelor din jurul blocurilor de locuit. Angajații Seviciului Administrarea Domeniului Public au luat legătura cu șefii de scară pentru a afla care sunt necesitățile fiecărei zone. Primăria a pregătit deja câteva sute de bucăți de lemne pentru repararea băncilor stricate, precum și aproximativ 1500 de puieți de buxus și cantități însemnate de semințe de iarbă, care vor ajunge, în mare parte, la locatari”, precizează reprezentantul Primăriei Cugir.

Curățenia de primăvară este organizată în fiecare an de către administrația locală înaintea sărbătorilor de Paște, în parteneriat cu comunitatea locală.

[nggallery id=3650]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea