Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Aparat de detectare a venelor la copii, donat Spitalului din Alba Iulia de Asociația ”Sănătatea Dumneavoastră Preocuparea Noastră”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociaţia „Sănătatea Dumneavoastră Preocuparea Noastră” din Alba Iulia a donat Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia un aparat de detectare a venelor AccuVain, ce va fi utilizat în Unitatea de Primiri Urgențe în camera de consult pediatric.

aparat-spital03”Acest dispozitiv, care va fi de folos personalului medical, în cazurile în care se impune recoltare de sânge pentru analize sau în cazul în care trebuie administrate intravenos diferite tratamente copiilor, funcționează cu două lasere”, potrivit unui comunicat de presă postat, marți, pe site-ul spitalului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Unul dintre aceste lasere, cu lumină infraroșie, scoate în evidență hemoglobina din vene. Informația este citită de aparatul care, mai apoi o prelucrează și proiecteză pe zona în care urmează să se facă înțepătura, o altă lumină roșie, cu ajutorul celui de-al doilea laser. Se evidențiază în acest fel un contur clar al venelor.

Aparatul este dotat și cu un braț mobil, care permite asistentului medical să vizualizeze venele în timp de fac abordul venos. Dispozitivul a costat 32.400 de lei și a fost donat de către Asociaţia „Sănătatea Dumneavoastră Preocuparea Noastră” din Alba Iulia.

[nggallery id=3026]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sfaturile transmise de ISU Alba pentru Noaptea de Înviere: Ce trebuie să știi pentru a evita incidentele În Noaptea de Înviere, pompierii militari din cadrul ISU Alba vor fii la datorie în apropierea lăcașurilor de cult unde se preconizează un aflux mare de credincioși, pentru a răspunde promp solicitărilor în cazul producerii unor situații de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea