Ziarul Unirea

FOTO| Andrei Haneș, tânărul taragostist din Apuseni, premiul I la festivalul ”Ion Petreuș 2020” din Baia Mare

Andrei Haneș, tânărul taragostist din Apuseni, a obținut premiul I la festivalul ”Ion Petreuș 2020” din Baia Mare, desfășurat în perioada 18-19 iulie.

Festivalul Național de Folclor “Ion Petreuș” este un eveniment care evocă memoria inegalabilului Ion Petreuș, vocea de neuitat din duetul Frații Petreuș, pentru soliști vocali și instrumentali cu vârta cuprinsă între 16 și 35 de ani, fiind organizat de Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”.

ELIT

Andrei Ioan Haneş este din satul Valea Mică, Zlatna, judeţul Alba. Era considerat un mic maestru, încă de la vârsta de doar 14 ani. S-a apucat de cântat la 12 ani, iar talentul lui a fost remarcat imediat. Cei care l-au auzit cântând la taragot au rămas uimiţi. În faţa lor se producea o adevărată minune. Citește și: VIDEO: La numai 14 ani, un tânăr taragotist dintr-un sat din Apuseni uimeşte lumea cu interpretările sale. Un talent ce promite multe în folclorul românesc

Andrei a participat în ultimii ani la numeroase concursuri din țară la care a câștigat premii importante, printre care și trofeul festivalului „Taragotul de Aur, Dumitru Fărcaș”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419