Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Andrei Haneș, tânărul taragostist din Apuseni, premiul I la festivalul ”Ion Petreuș 2020” din Baia Mare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Andrei Haneș, tânărul taragostist din Apuseni, a obținut premiul I la festivalul ”Ion Petreuș 2020” din Baia Mare, desfășurat în perioada 18-19 iulie.

Festivalul Național de Folclor “Ion Petreuș” este un eveniment care evocă memoria inegalabilului Ion Petreuș, vocea de neuitat din duetul Frații Petreuș, pentru soliști vocali și instrumentali cu vârta cuprinsă între 16 și 35 de ani, fiind organizat de Ansamblul Folcloric Național “Transilvania”.

Andrei Ioan Haneş este din satul Valea Mică, Zlatna, judeţul Alba. Era considerat un mic maestru, încă de la vârsta de doar 14 ani. S-a apucat de cântat la 12 ani, iar talentul lui a fost remarcat imediat. Cei care l-au auzit cântând la taragot au rămas uimiţi. În faţa lor se producea o adevărată minune. Citește și: VIDEO: La numai 14 ani, un tânăr taragotist dintr-un sat din Apuseni uimeşte lumea cu interpretările sale. Un talent ce promite multe în folclorul românesc

Andrei a participat în ultimii ani la numeroase concursuri din țară la care a câștigat premii importante, printre care și trofeul festivalului „Taragotul de Aur, Dumitru Fărcaș”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea