Rămâi conectat

Sport

FOTO| Alecsandru Boloage, de la CS Unirea Alba Iulia, medalie de AUR la Campionatul Balcanic de Taekwondo din Albania

Ziarul Unirea

Publicat

în

Alecsandru Boloage, de la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de AUR la Campionatul Balcanic de Taekwondo, din Albania.

Secția de Taekwondo a CS Unirea Alba Iulia încheie anul competițional cu un rezultat excelent! Sportivul nostru, Alecsandru Boloage, s-a clasat pe prima treaptă a podiumului la Campionatul Balcanic de Cadeți, desfășurat în 3 și 4 decembrie în Albania.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alecsandru Boloage, pregătit de antrenorul Alin Moldovan, a concurat în limitele categoriei de greutate 53 de kilograme. Acesta s-a impus în toate cele 3 meciuri disputate, învingând sportivi din Grecia, Bosnia și Herțegovina și Turcia.

Este un rezultat de mare însemnătate pentru sportul din județul Alba.

”Încheiem anul cu un număr mare de medalii și cu un lot de sportivi valoroși și cu mare potențial de creștere. Mulțumesc conducerii CS Unirea Alba Iulia, respectiv primăriei Alba Iulia și Sebeș pentru punerea la dispoziție a sălilor de antrenamente”, a transmis Alin Moldovan.

CS Unirea Alba Iulia (director Daniela Moșneag) transmite felicitări sportivilor și antrenorului!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

FOTO: Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/AC “Mica Romă” Blaj) – în progres la Campionatul European de cros!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atleta Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/AC “Mica Romă” Blaj), a concurat în Italia, la Campionatul European de cros, eleva antrenoarei Cristina Man înregistrând un progres comparativ cu anul precedent, când a debutat la acest nivel.

Sportiva din Blaj (18 ani împliniți în luna martie) s-a clasat în 2022 pe poziția a 50-a (a treia dintre conaționale), îmbunătățindu-și și timpul în proba feminină Under 20, desfășurată pe un traseu de 4 kilometri în Piemonte – La Mandria Park. La individual, prima a fost Maria Forero (Spania) – cu rezultatul 13.04, urmată de Ingenborg Ostgard (Norvegia; +0.03) și Ilona Mononen (Finlanda, +0.04). Pe echip  titlul continental a revenit Spaniei, urmată de Turcia – medalie de argint și Germania – medalie de bronz, formația României clasându-se pe poziția a 12-a din 13 țări participante.

La individual, “tricolorele” au obținut următoarele rezultate: Mădălina Sîrbu (CSM Rarăul Câmplung Moldovenesc) – locul 39 (+1.04), Alexandra Hudea (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj – locul 44 (+1.11), Mihaela Blaga (CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) – locul 50 (+1.18), Maria Sfârghiu (CSM Rarăul) – locul 51 (+1.20) și Iulia Mărginean (CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj) – locul 58 (+1.27). Au terminat 84 de atlete cursa, alte 3 au abandonat și una nu a luat startul.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este o clasare mai bună, anul trecut Mihaela a sosit pe locul 62, la fel și timpul. Un traseu greu, un concurs de final de sezon, în care speram la un rezultat în primele 30 de competitoare. Din păcate a fost doar locul 50, însă o felicit pe Mihaela întrucât a avut un an foarte bun. Urmează un cantonament de 21 de zile în Antalya, unde vom începe pregătirea pentru competițile de anul viitor. Ne dorim sănătate și rezultate mult mai bune”, a declarat antrenoarea Cristina Man (vicepreședintele Federației Române de Atletism), pentru ziarul „Unirea”.

La Campionatul European de cros, seniori, Under 23 și Under 20, delegația tricoloră condusă de blăjeanca Cristina Man a numărat 11 atleți. Mihaela Blaga a făcut din echipa României de junioare, alături de Mădălina-Elena Sîrbu și Maria-Talida Sfârghiu (CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc), Iulia Florina Mărginean și Alexandra Maria Hudea (ambele CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj). Blăjeanca a debutat la acest nivel, la Fingal – Dublin (Irlanda) în cadrul Campionatelor Europene Under 20 de cros, când s-a clasat pe locul 61 la individual (14:38.85), din 99 de atlete (a doua dintre conaționale), iar echipa României a fost a 14-a.

În 2023, atletele din Blaj și cele din Mediaș vor fi prezente în Spania, la Oropesa del Mar (în Castellon), în 5 februarie, la ECCC Cross Country, având de apărat performanța extraordinară din 2022, când, în Portugalia (Oeiras), “Mica Romă” Blaj a devenit campioană europeană în Cupa Europei de Cros.

Foto: facebook


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FC Argeș Volei Pitești – Volei Alba Blaj 0-3, victorie de serviciu pentru campioană

Dan HENEGAR

Publicat

în

La primul joc după eșecul din Franța, cu Volero Le Cannet, în grupele Champions League, meci pierdut cu 2-3 după ce a condus cu 2-1, campioana României a repurtat o victorie de serviciu în Divizia A1, în deplasare cu FC Argeș Volei Pitești, scor 3-0 (25-18, 25-14, 25-14).

O întâlnire cu un învingător cert a durat doar 60 de minute, cele mai multe puncte le-au strâns Victoriia Russu – 14 și Gergana Dimitrova – 11, iar Volei Alba Blaj are 8 succese pe teren din tot atâtea jocuri în Divizia A1 la volei feminin, dar doar 20 de puncte din 24 posibile. Asta  întrucât cazul disputei din runda anterioară a primei scene, din etapa a 8-a, scor 3-1 cu Dinamo București, în Sala “Timotei Cipariu” a fost analizat de Comisia de Disciplină din cadrul FRV.

*0-3, la „masa verde”, cu Dinamo!

Pentru că a avut la un moment dat 6 “straniere” în teren, echipa din “Mica Romă” a pierdut 0-3, la “masa verde”, dar mai există posibilitarea ca în 19 decembrie, în Comitetul Director al Federației să se revină asupra deciziei  și să rămână doar sancțiuni financiare pentru nerespectarea regulamentelor ce prevăd obligativitatea utilizării a două jucătoare autohtone pe întreaga durată a meciurilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Până la finele anului mai sunt disputele cu CSM Târgoviște (sâmbătă, 17 decembrie) – derby la ultima reprezentație internă și Rapid București (miercuri, 28 decembrie), respectiv miercuri, 21 decembrie, la Tg. Mureș, primul meci pe teren propriu din Champions League, cu Vero Volley Monza.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova – 11 puncte, Iarina Axinte – 4, Andrea Kossanyiová – 5, Raisa Ioan – 5, Victoriia Russu – 14, Jovana  Kocić – 5, Andra Cojocaru (libero); au mai intrat Andreea Ispas (l), Bojana Milenković, Sorina Miclăuș – unul, Jovana Cirković – 3 (Georgiana Faleș, Slađana Mirković). Antrenor Stevan Ljubičić.

foto: Nicu Goga, „Radio Blaj”


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Atleta Mihaela Blaga și antrenoarea Cristina Man (CSȘ Blaj), la Campionatele Europene de cros

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atleta Mihaela Maria Blaga (dublă legitimare CSȘ Blaj/ AC “Mica Romă” Blaj) va concura duminică, 11 decembrie, în Italia, la Campionatul European de cros, seniori, Under 23 și Under 20, în cursa junioarelor, pe distanța de 4 kilometri.

Delegația tricoloră este condusă de blăjeanca Cristina Man (vicepreședinte al Federației Române de Atletism) și numără 11 atleți care vor lua startul la Piemonte – La Mandria Park, în probele seniorilor (8 km), juniorilor masculin (6 km) și feminin (4 km) și de ștafetă mixt (4×1500 metri). Mihaela Blaga face parte și din echipa României de junioare, alături de Mădălina Sîrbu și Maria Sfârghiu (CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc), Iulia Florina Mărginean și Alexandra Maria Hudea (ambele CSȘ Mediaș/ AC “Mica Romă” Blaj).

“Cu echipa României, una ce a căpătat omogenitate și maturitate în ultimul an, ne dorim să terminăm în primele 6 la junioare, însă la individual e dificil de făcut un prognostic, totul depinzând de dificultatea traseului și condițiile din ziua concursului”, a spus Cristina Man.

Elit - Gustul Desăvârșit

În vârstă de 18 ani, Mihaela Blaga este pregătită de mai bine de 5 ani de către Cristina Man, iar la finele anului trecut a debutat la acest nivel, la Fingal – Dublin (Irlanda) în cadrul Campionatelor Europene Under 20 de cros, când s-a clasat pe locul 61 la individual (14:38.85), din 99 de atlete (a doua dintre conaționale), iar echipa României a fost a 14-a.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea