FOTO: Albaiulianca Miriam Bulgaru a câștigat turneul ITF de la Curtea de Argeș | Al treilea titlu ITF al carierei pentru jucătoarea din Cetatea Marii Uniri

Albaiulianca Miriam Bulgaru (19 ani), legitimată la Dinamo București, a câștigat turneul ITF de la Curtea de Argeș, obținând primul titlu din acest an și al treilea al carierei.

Performanțe impresionante pentru tenisul românesc, la Curtea de Argeș, acolo unde s-a desfășurat ediția 2018 a ITF Inedit Open Tour, turneu din Circuitul Pro interbnațional feminin, dotat cu premii totale în valoare de 15.000 de dolari. Astfel, Miriam Bulgaru a învins-o, cu 6-4, 7-5, pe Andreea Mitu în finala de simplu, una sută la sută românească și extrem de disputată. “Mă bucur că am jucat cu Andreea şi mai ales că am câştigat. A fost un turneu bine organizat, care sper să mă ajute şi mai departe în carieră. Este al treilea trofeu ITF cucerit de mine şi îmi doresc să urmeze şi altele”, a declarat Miriam Bulgaru, citată de FRT, după ce a câștigat cel de-al treilea titlu al carierei, primul din acest sezon, după cele din 2016, la Galați, și 2017, la Varna.

Finala ITF de la Curtea de Arges, “Inedit Open Tour”, turneu dotat cu premii în valoare totală de 15.000 de dolari a fost prima întâlnire directă dintre cele două. Fosta jucatoare din Top 100 a dat piept în finala cu o altă româncă, Miriam Bulgaru, favorita 2, una dintre marile speranțe ale tenisului feminin românesc. Miriam Bulgaru a jucat 4 ore și 46 de minute, în două zile, pentru a-si adjudeca trofeul pus în joc. Andreea Mitu (26 de ani), fosta locul 68 mondial, abia a revenit în circuit după ce a născut. Drumul spre trofeu al tenismenei din Cetatea marii Uniri a cuprins victoriile cu Selma Cadar (scor 6-3, 2-6, 6-3), Denise Stoica (7-5, 6-0), Bianca Turati din Italia (6-0, 3-6, 6-1) – în sferturi, Elizabeth Mandlik (USA) – scor 6-1, 6-2, în penultimul act și Andreea Mitu, în finală, scor 6-4, 7-5. Miriam Bulgaru se clasează în acest moment pe locul 437 în ierarhia WTA, are în 2018 11 victorii și 5 înfrângeri, din 5 turnee și participă în această perioadă la un alt turneu ITF de 15.000 de dolari, la Focșani.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...