Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ ALBA IULIA: Percheziții la suspecți de evaziune fiscală din vânzarea de fier vechi

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţişti de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au efectuat, marți, 14 aprilie a.c., percheziţii la domiciliile a 9 persoane şi sediile unor societăţi comerciale aparținând acestora, pentru documentarea activităţii lor infracţionale.

Pe baza probelor administrate în cauză, s-a reţinut că Maria M., ( 52 de ani), Ioan M. ( 55 de ani), Ioan M. ( 31 de ani) şi Elena M. (27 de ani), toţi din Alba Iulia, începând cu anul 2007 au înfiinţat sau preluat societăţi comerciale care au ca principal obiect de activitate colectarea deşeurilor reciclabile. Din anul 2007 până în prezent aceştia nu au condus corect evidenţa contabilă sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate statului.

De asemenea, poliţiştii au stabilit că Marius S., de 23 de ani, Dănuț S., de 30 de ani, Ioan G., de 41 de ani, toţi din municipiul Sebeş şi F.G., de 33 de ani, din comuna Săsciori, judeţul Alba, au legături infracţionale cu cele 4 persoane din Alba Iulia şi toţi desfăşoară activităţi neautorizate de colectare şi valorificare a deşeurilor feroase şi neferoase, fără a întocmi documente contabile în acest sens.

Prejudiciul cauzat prin infracţiune bugetului de stat este estimat la 624.800 lei.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate la suspecţi au fost ridicate, documente de evidenţă contabilă, bijuterii (aur şi argint), suma de 129.200 lei, unelte şi utilaje folosite în activitatea de colectare a deşeurilor, 3.513 kg deşeuri neferoase (cupru, aluminiu, alamă), în valoare de 52.695 lei şi alte bunuri pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.

În cauză a fost întocmit un dosar penal în care persoanele menţionate  sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: „evaziune fiscală”, ”spălare a banilor”, „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, „instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi pedepsite de art.  6 şi art.9 din Legea nr. 241/2005 în formă continuată, cu aplic. articolului 35, aliniatul 1din Codul penal, articolul 29 din Legea nr. 656/2002, articolul  290 şi art. 323 din Codul penal.

Cercetările continuă.

FOTO: IPJ Alba

[nggallery id=1492]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea