Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Al treilea protest autorizat anti RMGC la Câmpeni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Anunțat din timp prin rețelele de socializare și pliante lipite prin oraș, marți, la Câmpeni, peste 400 de moți din oraș și din împrejurimi au participat sau au asistat la al treilea protest împotriva proiectului RMGC de a exploata aurul de la Roșia Montană prin metoda cianurării.

De data aceasta întâlnirea a fost una autorizată pentru că un ONG a obținut autorizație de a protesta zilnic între orele 8.00-19.00 pe o perioadă mai mare de timp, tocmai de a da ocazia celor care sunt împotriva proiectului să se adune în mod legal și de a-și expune părerea.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acest al treilea protest a început puțin după ora 14.00 cu intonarea imnului „Deșteaptă-te, române!” și s-a desfășurat ca cel de duminică, în parcarea complexului „Tulnicul”, în apropierea bustului lui Avram Iancu și a „Beciului lui Horea” locul unor evenimente  premergătoare Răscoala din anul 1784 condusă de Horea, Cloșca și Crișan.

Printre cei care au vorbit mulțimii de oameni „înarmați” cu drapele naționale, bannere și fluiere s-au regăsit cei care au „însuflețit” celelalte două proteste anterioare și un profesor universitar de la Cluj care i-a îndemnat pe moți să iasă în stradă și să-și rezolve problemele. În discursuri au fost evocate numele eroilor moți – Avram Iancu, Horea, Cloșca, Crișan – care au luptat și chiar au murit pentru drepturile lor. Pentru premierul Victor Ponta s-a transmis mesajul de a veni și la Câmpeni ca să audă dorința lor și să țină cont de ceea ce vor, iar la un moment dat i s-a cerut chiar și „Demisia!”.

Mitingul la care au participat numeroase forțe de ordine și câțiva jurnaliști de la posturi de televiziune a durat mai mult de două ore și s-a încheiat fără incidente, protestatarii plănuind să revină în același loc și în zilele următoare.

Ovidiu CULDA

[nggallery id=270]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea