Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Al doilea miting la Sebeș: Protestatarii solicită firmei Kronospan relocarea fabricii de formaldehidă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Sebeș a avut loc, duminică după-amiază, al doilea miting împotriva deschiderii unei fabrici de formaldehidă la Kronospan. Protestatarii au început să se strângă în parcul din apropierea Primăriei încă înainte de ora 14.00.

Cetăţenii au solicitat firmei și autorităţilor să se ia măsuri urgente împotriva poluării oraşului Sebeş și dotarea companiei cu o aparatură modernă necesară măsurării exacte a cantității de formaldehidă emisă în atmosferă.

miting sebes008Organizatorii spun că mitingurile vor continua până când Kronospan va reloca secţia chimică la cel puțin 50 de kilometri depărtare de oraș.

CITEȘTE ȘI: ONG-urile din Sebeș continuă organizarea protestelor împotriva Kronospan – ”Secţia chimică să fie relocată la cel puțin 50 de kilometri depărtare de oraș!”

UPDATE: După o primă estimare, au fost prezente mai multe persoane decât duminica trecută. S-au deschis liste cu semnături pentru o petiție ce va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis. Printre participanți au fost cetățeni sosiți din Cugir, Cluj, Reghin și reprezentanți ai Organizației Green Peace. Din Parcul Primăriei s-a pornit în marș, prin centrul orașului, spre parcarea de la Kronospan unde protestatarii au stat mai mult de o oră. Mitingul s-a încheiat în jurul orei 16.00 și, potrivit jandarmilor, prezenți conform reglementărilor pentru a asigura ordinea, a fost o manifestație pașnică la care nu s-au înregistrat incidente.

Următorul protest este programat să se desfășoare duminică, 25 ianuarie, de la ora 14.00.

Primul marș de protest organizat de ONG-uri la Sebeș s-a desfășurat duminica trecută (11 ianuarie a.c.). Atunci, reprezentanții Grupului de Iniţiativa Civică Sebeș au anunțat că au contestat în instanță autorizația de mediu eliberată la începutul lunii decembrie 2014, pentru fabrica de formaldehidă de la Kronospan, cu o capacitate de 60.000 de tone de formaldehidă pe an.

CITEȘTE ȘI: PROTEST de amploare la SEBEȘ împotriva POLUĂRII. Peste 1500 de persoane au mărșăluit prin tot orașul

Cazul Kronospan a ajuns și în atenţia Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor care va suspenda autorizaţia de mediu pentru construcţia noii fabrici de formaldehidă, până la clarificarea situaţiei. Decizia a fost luată după ce două contestaţii privind decizia de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu pentru SC KRONOSPAN Sebeş SA, au fost trimise la Minister de ONG-uri reprezentantive din domeniul protecţiei mediului din Sebeş.

[nggallery id=2917]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea