FOTO: AFC Unirea 1924 Alba Iulia a ratat dramatic calificarea la turneul final! *Olimpia Satu Mare a câștigat „zona” de pe „Cetate”

Paul Voicu - Primar 2020

AFC Unirea Alba Iulia a ratat dramatic calificarea la finala pe țară a Cupei Federației la juniori A, dUnirea Alba Iulia - Olimpia Satu Mare juniori A80upă ce a remizat 3-3 (0-2), în jocul decisiv de pe „Cetate”, cu Olimpia Satu Mare, echipă ce a acces în etapa superioară!  

*Meci nebun și  răsturnare senzațională de la 0-2, la 3-2

ELIT

Partida decisivă pentru calificare a avut de toate: fotbal, nervi, dramatism, răsturnări de situație.

Cu două victorii la activ, Olimpia Satu Mare a început perfect și în minutul 16 conducea cu 2-0, reușite semnate de Goț (14) și Csivali (16, penalty). „Alb-negrii” nu se regăseau și la acest rezultat erau eliminați.

Mihail David - 2020

Minunea s-a înfăptuit după pauză, când elevii lui Florian Brumaru au reușit imposibilul și au întors soarta jocului, prin dubla reușită de Oțoiu (50, 52) și Culda (72) – o execuție de senzație, gol direct din corner.

Înaintea ultimelor jocuri, Olimpia Satu Mare avea șase puncte, iar Unirea 1924 Alba Iulia și UTA „Bătrâna Doamnă” se puteau califica, dar depindeau și celălalt rezultat. „Băieții au vrut, s-au dăruit, au întors rezultatul. A fost un meci spectaculos, încărcat de dramatism, în care noi am fost foarte aproape să reușim o calificare la un moment dat nesperată, după prima repriză”, a declarat antrenorul Florian Brumaru.

*Dublă Oțoiu și gol Culda – din corner

De la 0-2, la 3-2 în 22 de minute și minunea se putea produce! La Unirea Alba Iulia - Olimpia Satu Mare juniori A63acest scor Alba a fost calificată la turneul final, timp de numai 10 minute însă, deoarece căpitanul oaspeților Csivali (min. 83) a bătut excelent o lovitură liberă de la 24 de metri, făcând inutil plonjonul lui Cătălin Suciu. 3-3 și Olimpia a jubliat, iar Alba a fost în lacrimi, după ce a trăit la cote maxime o partidă decisivă, în care a trecut de la agonie la extaz și înapoi.

Au evoluat echipele: *AFC Unirea 1924 Alba Iulia (antrenor Florian Brumaru): Căt. Suciu – Oțoiu, Goguța, Olar, Boancă, Oprița, Onacă, Rodean, Nicola, Dup, An. David; au mai intrat Scrob, Oancea, Biro, B. Ștef, Culda; rezerve Baba, Cr. Păcurar;

*Olimpia Satu Mare: Sălăjan – M. Csik, Ștef, Șoproni, Bîgiu, R.Pop, Unlu, Goț, D. Tamaș, Csivali, Csovasi; au mai intrat Nemeș, Nagy, Virag, N. Filimon; rezervă Pasztor.

[Gallery not found]

După jocurile de astăzi, turneul semifinal al juniorilor A de la Alba Iulia a fost câştigat de Olimpia Satu Mare – 7 puncte, urmată în clasament de Unirea Alba Iulia – 6, LPS Suceava și UTA Arad – câte 3.

*În celălalt joc, LPS Suceava – UTA „Bătrâna Doamnă” 3-1

În paralel, pe terenul secund, LPS Suceava a învins cu 3-1 (2-0) pe UTA „Bătrâna Doamnă”, goluri marcate de Martolea (39, 86) și R. Martin (43), respectiv Costin (57).

Lipsiți de serviciile a 6 titulari, arădenii nu au mai contat în calculele calificării, iar moldovenii au reușit prima lor victorie în turneu.

[Gallery not found]

 

 

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...