Rămâi conectat

Sport

FOTO: Adunarea Generală Ordinară a AJF Alba *3 aprilie, data alegerilor la preşedinţia AJF Alba *Cristian Petropulos, candidatul susţinut de Sorin Corpodean

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

alegeri AJF Alba96În Adunarea Generală Ordinară a AJF Alba de astăzi s-a decis ca vineri, 3 aprilie, să fie data alegerilor pentru funcţia de preşedinte a Asociaţiei Judeţene de Fotbal, Cristian Petropulos, actualul secretar al AJF Alba fiind susţinut în a candida de Sorin Corpodean, cel care a condus fotbalul amator din judeţ în ultimii 16 ani.

Sorin Corpodean a expus şi în faţa reprezentanţilor fotbalului amator motivele pentru care a demisionat în 5 februarie, după decizia Curţii de Apel Prahova, menţionând că hotărârea este irevocabilă. „Un moment greu de digerat, nu mi-a fost uşor să renunţ, după câte am realizat alături de echipa mea. Dacă mă opresc în 3 aprilie, asta nu însemnă însă că Alba nu va reprezenta acelaşi lucru drag pentru mine”, a spus, în sinteză, fostul arbitru FIFA, aflat în funcţie din 1999. Au fost prezenţi 70 din cei 84 de reprezentanţi ai membrilor afiliaţi, lipsind în schimb Ovidiu Hulea, preşedintele interimar al AJF (prins cu probleme de familie). Demisia lui Sorin Corpodean din fruntea AJF Alba şi încetarea parteneriatului cu CJ Alba au însemnat punctele fierbinţi ale întâlnirii, începută cu un moment de reculegere în memoria a patru reprezentanţi ai fotbalului judeţean, Iani Mitracu, Nicolae Căian, Nicolae Muntean, Emil Ţimpea, plecaţi prea devreme la cele veşnice.
*Petropulos este dorit pentru predarea ştafetei
Cristian Petropulos, secretarul general al AJF Alba este opţiunea lui Sorin Corpodean pentru viitoarele alegeri, în ideea continuării proiectelor şi a muncii în echipă. „Îl recomand şi îl voi susţine în campanie”, a declarat Corpodean pe tema succesorului favorit. Ulterior, în contextul altor discuţii, stârnite de contradicţiile cu reprezentantul CIL Blaj, Corpodean s-a referit la Iulian Nichimiş, fostul contracandidat pe care l-a învins cu un vot în iunie 2014. „După toate cele petrecute, demisia sa din 2013 a mirosit puţin a trădare. Chiar dacă Iulian Nichimiş a fost elegant în Adunarea Generală de anul trecut, ce au făcut alţii pentru el nu a fost fair play”, a menţionat Corpodean.
*Florian Fenişer Ariton – noul preşedinte al Comisiei de Disciplină
Prin dispariţia prematură dintre noi a fostului atacant unirist Iancu Mitracu, funcţia pe care o deţinea în cadrul AJF a rămas vacantă, fiind propus drept succesor Florian Fenişer Ariton. Absenţa acestuia din sală a suscitat anumite discuţii, însă în cele din urmă Florian Fenişer a fost validat în funcţie (8 abţineri şi două voturi contra). Firesc că au mai existat şi alte momente tensionate, Ioan Demeter, reprezentantul Olimpiei Aiud amintindu-şi de meciul din tur dintre Viitorul Sântimbru şi Olimpia Aiud. „Domnul Hulea trebuie să se decidă ce vrea să fie, oficial al AJF sau la Viitorul Sântimbru”, a spus Demeter.
alegeri AJF Alba107*Discuţii aprinse pe tema parteneriatului cu CJ
Petiţia „salvaţi fotbalul amator din Alba” a strâns peste 600 de semnături şi se speră în înduplecarea Consiliului Judeţean Alba, vorbindu-se chiar de miting, sau grevă japoneză în prima etapă a returului. „Sperăm să se răzgândească, altfel va fi foarte greu şi în următorii doi-trei ani vor exista multe retrageri”, a concluzionat Corpodean, a cărui cuvântare a strâns aplauzele celor prezenţi, la finalul întrunirii. Iulius Mihu (vicepreşedintele CIL Blaj) a avut câteva obiecţiuni, fiind taxat de unii din cei prezenţi, pe tema faptului că voleiul din „Mica Romă” a fost favorizat la repartizarea fondurilor dinspr CJ Alba către sport. S-au ajuns la puncte de vedere contradictorii, fiind luate în discuţie inclusiv salariile celor din Biroul Executiv al AJF Alba și ale persoanelor angajate la AJF Alba.

[nggallery id=50]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea