Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO – Actorul şi poetul Dorel Vișan a stat „De vorbă cu Domnul” la Sala Unirii din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De vorba cu Domnul - Dorel Visan03Ultima manifestare din cadrul celei de-a VII-a ediţii a Târgului de Carte „Alba Transilvana” s-a desfăşurat duminică, de la ora 18.00, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, în Sala Unirii şi l-a avut protagonist pe actorul şi poetul Dorel Vişan care a susţinut un recital de poezie numit „De vorbă cu Domnul”.

În discursul său actorul a vorbit celor prezenţi în proză şi versuri despre harul lui Dumnezeu, unele pilde fiind preluate chiar din Sfânta Evanghelie. Acesta a amintit că Dumnezeu a dorit ca pe pământ să trăiască femeia cu bărbatul pentru că „nu se poate zbura cu o singură aripă”, după cum este scris şi în Evanghelie,  „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l”.
De vorba cu Domnul - Dorel Visan08

Familia a fost şi va trebui să rămână şcoala unde se predau primele lecţii, dar în mare parte în lume familia s-a sodomizat, nu mai reprezintă rădăcina. „Toate cele 5 laturi pe care Dumnezeu le-a lăsat se bazează pe iubire. Relaţia dintre soţ şi soţie, relaţia dintre părinţi şi copii, relaţia dintre fraţi, relaţia dintre prieteni şi relaţia dintre şefi şi subalterni. Aceste 5 relaţii sunt considerate relaţii bazate pe iubire şi nu pot exista în afara iubirii. Poruncile pe la care le-a dat Dumnezeu omului sunt prescurtarea acestor legi. În spatele nerespectării acestor legi nu este decât haos suferinţă şi moarte”, a fost mesajul lui Dorel Vişan.

A fost o seară plină de spiritualitate în care cei prezenţi au contemplat pentru 60 de minute la rolul oamenilor în lume şi la viaţa de după moarte.

[nggallery id=1694]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea