Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Activități informative pentru prevenirea consumului de droguri: Peste 400 de persoane au primit sfaturi pentru a nu cădea în capcana consumului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
FOTO| Activități informative pentru prevenirea consumului de droguri: Peste 400 de persoane au primit sfaturi pentru a nu cădea în capcana consumului

Polițiștii, alături de partenerii consacrați în cadrul activităților preventive au continuat activitățile informative pentru prevenirea consumului de substanțe cu efect psihoactiv. Peste 400 de persoane au primit sfaturi pentru a nu cădea în capcana drogurilor.

În perioada 13 – 17 iunie 2022, polițiștii de la prevenire și siguranță școlară, împreună cu jandarmii și specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba au continuat activitățile pentru informarea cetățenilor în legătură cu pericolele ce stau în spatele consumului de droguri și substanțe interzise.

Întrucât, principala categorie de populație vulnerabilă la consumul de droguri o constituie tinerii, care sunt mult mai deschiși să încerce noi experiențe, acțiunile au vizat, în cea mai mare parte această categorie.

Astfel, elevii liceelor tehnologice, care nu au intrat încă în vacanță, au fost provocați la discuții legate de acest subiect, fiindu-le oferite informații pertinente și exemple concrete ale modului în care consumul de droguri și alte substanțe interzise afectează persoanele consumatoare, pentru a fi capabili să ia decizia corectă.

De asemenea, au fost informați că pot obține ajutor gratuit, în condiții de confidențialitate, pentru a renunța la consumul de alcool, tutun sau droguri, dacă apelează la reprezentanții Agenției Naționale Antidrog.

Activități de informare au fost desfășurate și localurile publice, iar angajații acestora au fost informați cu privire la legislația incidentă acestui domeniu, precum și cu privire la importanța semnalării faptelor antisociale la care sunt martori sau de care iau cunoștință.

O altă categorie de beneficiari au fost adulții întâlniți în locurile publice, cărora li s-a solicitat să se implice în viața copiilor lor prin oferirea unor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber, supravegherea permanentă a activității și anturajului acestora și prin implementarea unor valori și norme sociale corecte.

Activitățile informative vor continua și la sfârșitul acestei săptămâni, urmând ca polițiștii, împreună cu de jandarmi, specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane să fie prezenți în localitățile Șona și Galda de Jos unde vor fi organizate manifestări publice la care se preconizează că vor participa sute de persoane.

Prevenirea și combaterea consumului de droguri reprezintă una dintre preocupările permanente ale structurilor locale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea