Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO | Acțiuni informativ – preventive ale polițiștilor din Alba, 7 unități de învățământ din județ: Au participat peste 800 de elevi

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO | Acțiuni informativ – preventive ale polițiștilor din Alba, 7 unități de învățământ din județ: Au participat peste 800 de elevi

Inspectoratul de Poliței Județean Alba, prin structurile cu atribuții în domeniul prevenirii, continuă activitățile dedicate creșterii siguranței tinerilor. Peste 800 de elevi de gimnaziu și liceu din județ au luat parte la activități, în săptămâna care se încheie.

În perioada 04 – 08 decembrie 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu specialiști din cadrul Agenției Naționale Antidrog – Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Alba Iulia au desfășurat acțiuni informativ – preventive în 7 unități de învățământ gimnazial și liceal din județul Alba.

Astfel, peste 800 de elevi ai Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir, Liceului German Sebeș, Colegiului Național Lucian Blaga Sebeș, Liceului Tehnologic Sebeș, Colegiului Național Bethlen Gabor, Colegiului Național Titu Maiorescu Aiud și Școlii Gimnaziale Iosif Pervian Cugir, au fost informați în legătură cu pericolul reprezentat de consumul de substanțe interzise.

Activitățile privind prevenirea consumului de droguri au fost desfășurate în cadrul campaniei ”Trăiește sănătos”, în care Inspectoratul de Poliție Județean Alba este partener cu Direcția de Sănătate Publică Alba, Inspectoratul Școlar Județean și Agenția Națională Antidrog.

Citește și: Amenzi de peste 14.000 de lei, 3 permise reținute și 4 certificate de înmatriculare retrase în urma unei acțiuni în sistem integrat a polițiștilor de pe raza județului Alba

O altă temă dezbătută a fost cea a pericolului reprezentat de portul sau folosirea, fără drept, de obiecte periculoase, analizându-se aspectele legate de factorii care pot influența tendințele agresive, consecințele fizice ale comportamentelor violente și ale folosirii obiectelor periculoase precum și răspunderea, din punct de vedere juridic, pe care o antrenează săvârșirea unei fapte de natură penală.

Totodată, polițiștii au atras atenția asupra riscurilor la care se expun tinerii atunci când folosesc articolele pirotehnice, care sunt imprevizibile și periculoase, iar utilizarea lor poate cauza vătămări corporale.

Siguranța tinerilor este prioritate a Inspectoratului de Poliție Județean Alba, iar prin temele abordate în cadrul activităților desfășurate în unitățile de învățământ se încearcă abordarea unei game cât mai largi de probleme, în scopul prevenirii victimizării acestora.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Deținut de la Penitenciarul Aiud, condamnat pentru ultraj după ce a amenințat un agent de poliție

Unirea Ziarul

Publicat

în

Deținut de la Penitenciarul Aiud, condamnat pentru ultraj după ce a amenințat un agent de poliție Un deținut al Penitenciarului Aiud a fost condamnat pentru ultraj după ce a amenințat un polițist de peniteciare. Magistrații din Aiud au notat că polițistul de penitenciar amenințat de acesta a fost speriat de deținut și a evitat interacțiunea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea