Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Acțiunea TRUCK&BUS în Alba: Polițiștii verifică legalitatea transportului rutier de mărfuri și a transportului de persoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| Acțiunea TRUCK&BUS în Alba: Polițiștii verifică legalitatea transportului rutier de mărfuri și a transportului de persoane

Autovehiculele destinate transportului de persoane sau mărfuri sunt oprite în trafic, în această săptămână, de polițiștii rutieri din Alba. Filtrele sunt organizate în cadrul acțiunii TRUCK&BUS.

În perioada 06 – 12 noiembrie 2023, Serviciul Rutier Alba desfășoară, la nivelul întregului județ, acțiunea TRUCK&BUS în cadrul căreia polițiștii verifică legalitatea transportului rutier de mărfuri mai mare de 2,5 tone și a transportului de persoane mai mare de 8+1 locuri.

Aceasta se desfășoară în conformitate cu Planul de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL), la care România este parte și are ca scop prevenirea încălcării normelor rutiere, privind transporturile rutiere de mărfuri și persoane, pentru îmbunătățirea siguranței pe drumurile publice și reducerea nivelului de victimizare a populației, prin accidente de circulație.

Sunt urmărite mai multe aspecte, printre care: depistarea transporturilor ilicite de mărfuri și persoane, contracararea conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor, verificarea utilizării centurilor de siguranță, a respectării perioadelor de conducere și de odihnă, a dimensiunilor de masă și gabarit, deținerea certificatului de competență profesională și a documentelor de transport, a inspecției tehnice periodice și a asigurării obligatorii de răspundere civilă.

Conducătorii unor astfel de vehicule sunt informați în legătură cu modificările Codului Penal care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei.

În cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să dispună suspendarea executării pedepsei.

Fiți responsabili! Siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic este prioritară!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ofițerul de jandarmi Daniel Narița, noul președinte al Filialei Alba a ANCMRR din MAI Pensiunea Negrea din Ighiu a găzduit zilele trecute Conferința Județeană a Filialei „Avram Iancu” Alba a Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Ministerul Afacerilor Interne, printre punctele aflate pe ordinea de zi numărându-se alegerea noii conduceri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea