Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| Acțiune de ecologizare pe malul râului Ampoi, realizată de LIONS Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sâmbătă, 3 octombrie, Lions Club Alba Iulia a organizat o acţiune de ecologizare în zona digului aflat la intrarea în Alba Iulia, din direcţia Bărăbanţ. Acţiunea a reunit iubitori de natură, atât membri Lions cât şi voluntari iubitori de natură şi reprezentanţi ai LEO Club Alba Iulia Fortress. Mai mult de 25 de adulţi şi copii au strâns pe parcursul dimineţii o cantitate importantă de deşeuri de pe malul Ampoiului. În urma lor au lăsat o pajişte curată, numai bună pentru o plimbare în natură.

La final, cei mai tineri dintre participanţi au declarat că abia așteaptă următoarea acțiune de ecologizare. Obiceiurile sănătoase se deprind de la vârste mici, așadar felicitări părinților care îi implică pe copii în astfel de activități! Lions Club Alba Iulia le mulțumeşte tuturor celor care s-au alăturat iniţiativei şi îi aşteaptă cu drag la viitoarele acţiuni ale clubului.

Fondat în anul 2003, Lions Club Alba Iulia numără în prezent 25 de membri. Clubul este parte componentă a celei mai mari organizaţii de voluntari din lume – Lions Clubs International, care numără 1,4 milioane de membri. Domeniile în care organizaţia desfăşoară activităţi de voluntariat sunt sănătatea publică, ecologia şi cultura.

Membrii clubului sunt implicaţi în viaţa comunităţii locale şi colaborează cu alte organizaţii de voluntariat, mai ales atunci când apar nevoi stringente. Prin intermediul acţiunii “Uniţi pentru Alba”, desfăşurată în 2020, persoanele vulnerabile şi categoriile de persoane aflate în situaţii de risc au primit materiale medicale de protecţie împotriva virusului SARS-COV-2.

Tot în domeniul sănătăţii Lions Alba Iulia a organizat de-a lungul anilor mai multe acţiuni, cea mai importantă fiind screeningul oftalmologic. Prin intermediul organizaţiei Lions, copiii de grădiniţă din municipiul Alba Iulia au beneficiat de consultaţii gratuite încă din anul 2015. În 2017 acţiunea s-a extins la nivel judeţean, peste 1500 de copii fiind testaţi în anul respectiv. Campania a continuat în 2018 şi 2019.

Cultura este un alt domeniu în care a fost implicat clubul albaiulian, prin organizarea unui festival de muzică de cameră, a unor conferinţe pe teme istorice în anul centenarului şi prin donarea de instrumente muzicale Liceului de Arte Regina Maria din Alba Iulia în cadrul campaniei “100 de instrumente pentru tinere talente”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comercianții din Aiud, controlați de polițiști și Protecția Consumatorului: Amenzi de peste 40.000 de lei și mai multe nereguli constatate Comercianții din Aiud au fost controlați de polițiștii care au dat amenzi de 41.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Citește și: 72 de șoferi testați pentru droguri sau alcool la volan în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea