Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| Acțiune de ecologizare la Valea Lungă. Primar: „Fiecare dintre noi va contribui la păstrarea unui mediu curat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai mulți cetățeni ai comunei Valea Lungă, împreună cu primarul Dan Aldea au participat sâmbătă la o acțiune de ecologizare în localitate. În urma acțiunii au fost adunați 18 saci mari de sticle de plastic. Primarul a lansat și o provocare pentru cetățeni la o implicare reală nu doar pe rețelele de socializare.

„Așa cum se vede din fotografii, ieri după-masă am început acțiunea de ecologizare a văii, în dreptul casei mele și, din fericire, ”recolta” a fost destul de slabă, deoarece am întreținut periodic această zonă. Din păcate, valea fiind sufocată de gunoaiele aruncate, la următoarele ploi torențiale acestea vor fi împrăștiate pe tot cursul ei.

Ca să evităm acest lucru, ar trebui ca fiecare să curețe valea în dreptul grădinii proprii și toată lumea să dea dovadă de sprirt civic și să nu mai arunce gunoiul pe vale, pe Târnavă sau în alte locuri nepermise. Există acele coșuri pentru colectarea recipienților de plastic, iar resturile biodegradabile(coji de legume, fructe, coji de ouă, resturi vegetale, etc), pot fi depozitate într-un colț al grădinii și transformate în compost(îngrășământ natural). Restul gunoiului menajer (conserve, ambalaje provenite de la alimente și diferiți detergenți) vor fi duse la tomberon. Procedând în acest fel, fiecare dintre noi va contribui la păstrarea unui mediu curat.

Această provocare a fost lansată de către două doamne vrednice, al căror exemplu ar trebui urmat și cărora le mulțumesc public pentru inițiativa lor: Elena Lața Rusu și Viorica Deneș care, așa cum se observă din fotografii, au început această acțiune pe vale, în zona școlii, de unde au adunat 18 saci mari de sticle de plastic!

Vă provoc și pe voi și aștept să postați cât mai multe fotografii care să arate o implicare reală, nu doar pe rețelele de socializare!

Vă anunț cu această ocazie că, în luna Martie, administrația locală, împreună cu voluntarii care și-au anunțat participarea, vom organiza mai multe acțiuni de ecologizare pe raza localității noastre. Vă aștept pe toți! Haideți să arătăm că se poate!”, a scris primarul Dan Aldea, pe Facebook.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea