Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Achiziții de aparatură medicală și materiale sanitare în valoare de peste 800.000 de lei la Spitalul Municipal Sebeș. Banii provin de la bugetul local și firme

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Spitalul Municipal Sebeș au fost luate măsuri concrete în contextul epidemiologic actual. Dorin Nistor, primarul municipiului,  a prezentat detaliat într-o postare pe facebook achizițiile care au fost făcute și a prezentat situația în momentul de față la unitatea spitalicească.

Astfel, a fost achiziționată aparatură medicală necesară pentru pentru compartimentul ATI în valoare totală de 442.977,5 lei, finanțare de la bugetul local al municipiului Sebeș, după cum urmează:

– APARATE DE VENTILAȚIE 3 BUC., TERMEN DE LIVRARE 16 APRILIE
– MONITOARE FUNCȚII VITALE 4 BUC., TERMEN DE LIVRARE 10 APRILIE
– APRAT ASTRUP 1 BUC. LIVRAT
– APARAT EKG 1 BUC. LIVRAT
– INJECTOMATE 5 BUC. LIVRATE
– TUBURI DE OXIGEN CU REGULATOR 20 BUC., TERMEN DE LIVRARE 1 APRILIE.
– PULSOXIMETRU PORTABIL 5 BUC., TERMEN DE LIVRARE 10 APRILIE.

În magazia spitalului au intrat următoarele cantități de MATERIALE SANITARE:

– BONETE SANITARE: 3.000 BUC.
– BOTOȘEI UNICĂ FOLOSINȚĂ: 7.000 BUC.
– HALATE UNICĂ FOLOSINȚĂ: 1.500 BUC.
– COMBINEZOANE: 350 BUC.
– MĂNUȘI NESTERILE: 69.700 BUC.
– MĂȘTI: 14.923 BUC.
– OCHELARI DE PROTECȚIE: 135 BUC.

SUNT COMANDATE ȘI ÎN CURS DE LIVRARE URMĂTOARELE MATERIALE:

– COMBINEZOANE IMPERMEABILE: 50 BUC.
– MĂȘTI: 5.000 BUC.
– MĂȘTI FFP 2: 350 BUC.

Pentru achiziția de dezinfectanți și echipamente de protecție a fost alocată suma de 190.907 lei de la bugetul local al municipiului Sebeș.

De asemenea, mai multe companii au oferit sprijin financial pentru dotarea spitalului.

Astfel, s-a achiziționat un aparat de ventilație în valoare de 85.000 lei, din donația de 150.000 lei de la firmele ELIS, ALPIN 57 și OPREAN, iar din restul sumei a fost comandat echpament de protecție pentru personal.

Din donația de 100.000 lei primită de la compania Star Transmission Assembly s-a comandat echipament pentru curățenie profesional (cărucioare) – 20 buc. în valoare de 65.000 lei, termenul de livrare fiind 10 aprilie, iar restul sumei a fost folosită pentru achiziția de dezinfectanți.

Personalul Spitalului Municipal Sebeș este compus din: 47 medici, alt personal cu studii superioare (farmaciști, chimiști, biologi) – 8 persoane, 165 asistenți medicali, personal auxiliar medical – 82 persoane, TESA și deservire – 34 persoane.

Din achizițiile de materiale sanitare achiziționate au fost sprijinite și alte instituții locale: 27 de medici de familie, Direcția de Asistență Socială Sebeș, Poliția Locală și Poliția Municipiului Sebeș, Primăria Municipiului Sebeș, SPAP.

La Spitalul Municipal Sebeș sunt preluate în continuare urgențele minore, care necesită supraveghere medicală de specialitate, iar urgențele majore sunt preluate de către Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. În conformitate cu prevederile Ordinului Comandantului Acțiunii, Secretar de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, nr.74527/23.03.2020, au fost suspendate, pe o perioadă de 14 zile, internările pentru intervenții chirurgicale și investigații medicale spitalicești care nu reprezintă urgență și pot și reprogramate, precum și consultațiile programate/programabile în structurile ambulatoriului.

Secția de Obstetrică-Ginecologie funcționează în regim normal, în perioada 23 martie – 2 aprilie 2020 fiind înregistrate 17 nașteri.

Pacienții care solicită eliberarea de rețete, certificate medicale etc., pot lua legătura cu medicii specialiști, iar prin sistem on-line, beneficiază de acestea.

Contul RO39RNCB0011131414900001 aparține Asociației Spital Sf. Sofia Sebeș și pot fi făcute donații pentru a veni în sprijinul activității.

[nggallery id=7829]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Советы для игры в Авиатор: Как избежать типичных подводных камней

Ziarul Unirea

Publicat

în

официальный сайт казино Мостбет Контент Как начать делать ставки на деньги? Играть бесплатно в игру Авиатор Важные моменты во время игры Авиатор на реальные деньги Как выиграть в игре Авиатор? Как играть в Авиатор на реальные деньги Настольные игры в Mostbet ОБЩЕСТВО С ОГРАНИЧЕННОЙ ОТВЕТСТВЕННОСТЬЮ „ТЦ „АВИАТОР” Какие требования для регистрации в игре Авиатор Пин […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea