Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT rutier pe autostrada A1: Două TIR-uri s-au izbit pe sensul Sebeș-Sibiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier pe autostrada A1: Două TIR-uri s-au izbit pe sensul Sebeș-Sibiu

O coliziune între două TIR uri a avut loc în cursul zilei de 1 Septembrie 2022, ora 04:00, pe autostrada A1, la km 272, județul Sibiu.

Din primele informații, două TIR uri au fost implicate într-o coliziune pe autostrada A1, la km 272+100, pe sensul Sebeș-Sibiu. În urma evenimentului, nu au fost persoane rănite.

Traficul rutier este restricționat pe banda de urgență și banda 1. Se circulă doar pe banda 2.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se estimează reluarea circulației în condiții normale la ora 08:00.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

FOTO-VIDEO | Marea inaugurare a Sălii Polivalente din Blaj! Toate biletele au fost vândute într-o singură zi, evenimentul se desfășoară cu „casa închisă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Marea inaugurare a Sălii Polivalente din Blaj! Toate biletele au fost vândute într-o singură zi, evenimentul se desfășoară cu „casa închisă”

Tribune aproape pline la primul meci oficial din Sala Polivalentă „Alba Blaj”, între Arcada Galați și SCM Craiova. Organizatorii au pregătit o prezentare de zile mari a celor două combatante, cu majorete, jocuri de lumini, fum la intrarea jucătoruilor în teren, un spectacol total în care s-au implicat și spectatorii din tribune. Imnul Național al României a răsumat prima dată în singura polivalentă din Alba și show-ul voleibalistic a debutat.

Sala Polivalentă din Blaj, singura din județul Alba, este inaugurată astăzi, 30 septembrie, cu un eveniment voleibalistic de seamă, Supercupa României, la masculin și feminin.

Sunt prevăzute două întâlniri de gală, la ora 16.00, primul meci oficial disputat în noua sală din Blaj, între Arcada Galați, campioana ultimilor 5 ani, pregătită de Sergiu Stancu, selecționerul României, și SCM Craiova, câștigătoarea Cupei României, respectiv la ora 19.00, între campioana Volei Alba Blaj și CSM Lugoj, câștigătoarea Cupei. După regalul sportiv de lângă fileu urmează festivitatea de premiere și ziua se încheie cu un concert al trupei Voltaj (ora 22.00).

Elit - Gustul Desăvârșit

Interesul este uriaș în jurul evenimentului denumit “Marea inaugurare”, iar biletele puse-n vânzare s-au epuizat în numai o singură zi, jucându-se astfel cu “casa închisă”.

Capacitatea sălii este de 2000 de locuri, iar accesul spectatorilor a fost permis începând cu ora 14.00. Cele două dispute deschid practic sezonul voleibalistic, ediția 2023/2024, iar printre surprizele pregătite de organizatori se numără spectacole de majorete, dar și spectacole cu lasere și lumini.

Campioana Volei Alba Blaj îl are la timonă pentru al treilea sezon consecutiv pe sârbul Stevan Ljubičic, antrenorul sârb care este și selecționerul naționalei Bosniei-Herțegovinei.

„Suntem nerăbdători, și emoționați totodată, să jucăm în noua Sală Polivalentă din Blaj, una dintre cele mai frumoase din România și ne vom strădui să ne ridicăm la nivelul acestei construcții încă de la primul meci, chiar dacă vom fi în formulă completă doar cu puțin timp înainte”, a spus Stevan Ljubičic. Volei Alba Blaj se mută în noua casă, construită special pentru ca “mândria Albei”, campioană în 7 sezoane, să aibă unde va evolua în competițiile continentale. Volei Alba Blaj abordează stagiunea cu un efectiv schimbat în proporție însemnată, regăsindu-se 4 dintre jucătoarele sezonului trecut (Iarina Axinte, Raisa Ioan, Andra Cojocaru și Jovana Kocić).

Deținătoarele Supercupei României sunt Dinamo, respectiv CSM Lugoj, la feminin, ultima reușind să fure Blajului două trofee stagiunea trecută (Supercupa României, ce s-a disputat la Mioveni, în alt format, Final Four), respectiv Cupa României (la Pitești).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Un cerb tânăr și ”nervos”, în perioada boncănitului, adevărat spectacol într-o pădure din Parcului Natural Apuseni, în fața unei camere de monitorizare a faunei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un cerb tânăr și ”nervos”, în perioada boncănitului, face un adevărat spectacol într-o pădure din Parcului Natural Apuseni, în fața unei camere de monitorizare a faunei.

Perioada de împerechere, numită și boncănitul cerbului, debutează în septembrie și se încheie în octombrie, în funcție de altitudine și climă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cerbii își anunță prezența în timpul boncănitului prin mugete puternice, prin care încearcă să-și intimideze adversarii, intensitatea mugetelor fiind și un indiciu al poziției masculului în ierarhie.

În timpul boncănitului, cerbii se luptă între ei folosindu-și coarnele puternice, dezvoltate de-a lungul verii, pentru a-și asigura supremația asupra cârdurilor de ciute.

Pădurile din Parcul Natural Apuseni asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, necesare unui habitat sănătos.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor #Cluj , #Bihor și #Alba, din acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN.

Credit: Mircea Susman, Parcul Natural Apuseni


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| Alba Iulia City Race 2023: S-a dat STARTUL evenimentului la care s-au adunat peste 800 de alergători, în Cetatea Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| Alba Iulia City Race 2023: S-a dat STARTUL evenimentului la care s-au adunat peste 800 de alergători, în Cetatea Alba Carolina

Sâmbătă dimineața, Piața Cetății din Alba Iulia s-a umplut de energie și anticipație, cu peste 800 de alergători hotărâți să ia parte la evenimentul sportiv de top, Alba Iulia City Race 2023.

Cu o atenție minuțioasă pentru diversitatea de participanți, organizatorii au pregătit cinci trasee care să atragă un public cât mai variat, indiferent de vârstă, sex sau nivel de pregătire fizică. Competiția a fost gândită pentru toți cei care iubesc să se miște în aer liber.

Elit - Gustul Desăvârșit

La această ediție, s-au înscris un număr impresionant de participanți în diferite categorii: 196 de alergători la Semimaraton Star Transmission pe distanța de 21 de kilometri, 159 de curajoși la Crosul Star Assembly de 10 kilometri, 108 entuziaști la Cursa Populară pe distanța de 5 kilometri, 144 de participanți la Family Run, un traseu de 2,7 kilometri, și 251 de tineri alergători la Kids Race.

Traseele au fost concepute pentru a oferi o experiență echilibrată între asfalt și teren variat, reprezentând o provocare atât pentru alergătorii de plat cât și pentru cei pasionați de alergarea montană.

Pe parcursul cursei, toți participanții au avut ocazia să descopere frumusețea istorică a orașului, trecând printre cele două catedrale impresionante și traversând porțile IV, V și VI care păzesc cetatea pe partea sa vestică. De asemenea, au avut șansa de a explora șanțurile din zona interioară a Cetății Alba Carolina, oferindu-le o perspectivă unică asupra istoriei locale.

Zona de start și sosire s-a aflat în inima Cetății Alba Carolina, în imediata vecinătate a trei monumente importante: Sala Unirii, Muzeul Național al Unirii și statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul. Finish-ul a fost un moment triumfal, desfășurat într-un mod cu totul special, prin Poarta a III-a, cea mai mare și mai impunătoare dintre porțile cetății, reprezentând un adevărat simbol al orașului Alba Iulia.

Alergătorii de pe traseele de cros și semimaraton au avut privilegiul de a parcurge una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din România, cunoscută ca „Transalpina de Mamut”. Această pistă, numită așa de către pasionații ciclismului, a fost un proiect finanțat din fonduri europene și finalizat în 2014 de către Primăria Municipiului Alba Iulia.

Cu anticipare, toată lumea așteaptă festivitatea de premiere pentru Semimaratonul Star Transmission, Crosul Star Assembly și Cursa Populară, programată în jurul orei 15:30. Este un moment de apreciere pentru realizările lor remarcabile în cursa lor pe traseele pitorești ale Alba Iuliei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare