Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Absolvenţii Promoţiei `94, din nou în băncile Colegiului „H.C.C.” din Alba Iulia. Emoţii cât pentru 20 de ani

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Absolventii promotiei 1994 HCC89Absolvenţii Promoţiei `94 ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia au avut astăzi a doua întâlnire după terminarea liceului, la 20 de ani. A fost un  moment emoţionant care, din păcate nu a strâns mai mult de 115 absolvenţi, din cele 8 clase care au terminat la acea vreme prestigiosul colegiu.  

Absolvenţii de atunci au rămas în minte cu amintirea de aur din America 1994 fiind anul de vis al naţionalei de fotbal a României, care a reuşit performanţă de a ajunge în sferturile competiţiei învingând Argentina lui Maradona. Acest fapt a fost punctat de un domn într-o scurtă discuţie despre fotbal. „Am pierdut şi în faţa Algeriei”, dorind probabil să facă o paralelă între Mondialul din `94 cel din prezent, la care nu am reuşit o calificare.

Este de precizat faptul că la acea vreme, la „HCC” erau aproximativ 25 de elevi într-o clasă, ceea ce face ca promoţia să cumuleze în jur de 200 de elevi, diferenţă mare dintre ceea ce găsim acum, când o clasă de bilingv franceză a terminat cu, atenţie, 37 de elevi. Profilurile de atunci erau puţin diferite. Dacă acum există matematică-informatică, mate-engleză, atunci era matematică-fizică, sau mate-chimie. Modificarea este una firească având în vedere terenul pe care l-a câştigat domeniul informaticii în ultimii ani.

Întâlnirea s-a desfăşurat în faţa colegiului, unde fiecare clasă a făcut poze cu foştii profesori. Unii mai predau, alţii sunt la pensie, dar au făcut un efort pentru a fi prezenţi la întâlnire. O parte profesorii care au predat atunci şi predau şi acum sunt: Daniela Cetean (istorie), Valer Cerbu (biologie), Mioara Cerbu (limba română), Dorinel Bora (matematică), Marin Roşca (fizică) sau Ana Milea (biologie), Secară (economie). La acea vreme, spun absolvenţii, nu se copia aşa des şi elevii primeau şi nota 1, ceea ce rar se mai intampla în prezent. Se chiulea, dar nu ca şi acum, a completat altul. Mergeau şi ei la o cafea, în clădirea în care funcţionează acum Break, sau la o „bilă”, la Tamaş, fostul local din Casa de Cultură a Sindicatelor.

Ei bine, majoritatea celor prezenţi s-au arătat mulţumiţi de viaţa pe care o duc acum, au familie, unii copiii şi un loc de muncă. În această seară vor avea o petrecere la restaurantul Mercur, unde distracţia trebuie să fie cât pentru 20 de ani.

[nggallery id=1899]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea