Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

FOTO | A pus în pericol siguranța în trafic: Șofer cu alcoolemie de 1,34 mg/l, prins de polițiști pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO | A pus în pericol siguranța în trafic: Șofer cu alcoolemie de 1,34 mg/l, prins de polițiști pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș

Un conducător auto a fost surprins sub influența băuturilor alcoolice la volan, pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș. În cazul său, aparatul etilotest a înregistrat o valoare de 1,34 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

La data de 26 august a.c., în intervalul orar 06,00 – 10,00, polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au desfășurat activități specifice pentru prevenirea și combaterea conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului și/sau a substanțelor psihoactive.

Acțiunile polițiștilor s-au concentrat pe A1, în zona km. 247, ieșire/intrare DN 14, ocazie cu care au fost controlate 135 de autovehicule și au fost legitimate 140 de persoane.

În cadrul activităților, 4 conducători auto au fost testați cu aparatul Drugtest, rezultatele fiind negative, iar 129 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, 2 dintre aceștia fiind depistați cu o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționați contravențional. Un alt conducător auto, în vârstă de 50 de ani, domiciliat în Slimnic, a fost depistat la volanul unui autoturism condus spre Sebeș și având o concentrație de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Cu ocazia controalelor efectuate, polițiștii Brigăzii Autostrăzi au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.000 de lei, au reținut 4 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Polițiștii Biroului de Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva vor continua acțiunile specifice în scopul creșterii gradului de siguranță în trafic.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea