Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| A fost turnată ultima mașină de asfalt pe corpul autostrăzii A10 Sebeș-Turda: Care este stadiul lucrărilor pe DN75

Publicat

în

A fost turnată ultima mașină de asfalt pe corpul autostrăzii A10 Sebeș-Turda: Care este stadiul lucrărilor pe DN75

Prefectul Nicolae Albu și șeful Secției Drumuri Naționale Alba, Liviu Hondola, au verificat stadiul lucrărilor la patru obiective de investiții din județul Alba.

Pe lotul 2 al Autostrăzii A 10 Sebeș – Turda a fost turnată ieri, în jurul orei 13.00, ultima mașină de asfalt pe corpul autostrăzii. Se mai lucrează în zona alunecării de teren dintre Sântimbru și Oiejdea (aici se va circula pe o singură bandă la momentul deschiderii, până la remedierea problemei), cât și la elementele de semnalizare și de siguranță rutieră. Procentul de realizare total pe lot este de 93%.

Pe Drumul Național 75 continuă turnarea covorului asfaltic pe cei 50 km de drum cuprinşi între comuna Bistra şi limita cu judeţul Cluj. Astfel, lotul 1 (km 85+000 – km 101+595) este asfaltat în totalitate, pe lotul 2 (km 101+595 – km 119+303) s-a turnat până în acest moment covor asfaltic nou pe 14 km, iar în ceea ce privește lotul 3, din cei 15,697 km (km 119+303 – km 135+000), au fost asfaltați 9 km. Pe lângă asfaltarea propriu-zisă, în zilele următoare se vor executa și marcaje rutiere.

Electrica Furnizare Discount

Pe Drumul Național 1 R, pe raza comunei Horea s-a turnat covor asfaltic pe 2 km (între km 69 și 71), în cadrul lucrărilor de întreținere.

Totodată, în orașul Câmpeni, prefectul, șeful SDN Alba și primarul Cristian Pașca au fost prezenți la montarea parapeților din beton de tipul New Jersey de-a lungul DN 75, pe porțiunea de la Podul Ferdinand până la Podul de la Gară (aflat la confluența Râului Arieș cu Abrudelul). Se vor monta 1.200 de metri liniari de parapet, media zilnică de montare fiind de aproximativ 290 de metri liniari.

Publicitate

Curier Județean

FOTO| Cugirul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă: Au fost aprinse luminițele decorative de Crăciun

Publicat

în

Cugirul este pregătit pentru Sărbătorile de Iarnă: Au fost aprinse luminițele decorative de Crăciun

Într-o atmosferă veselă, luni seara, pe bulevardul central al orașului Cugir zeci de localnici au venit să asiste la aprinderea luminițelor din bradul de Crăciun și să se bucure de evenimentele consacrate sărbătorilor de iarnă.

Aprinderea luminițelor de Crăciun a fost prilej de sărbătoare pentru cugireni, care au ieșit în număr mare în centrul orașului.

Bradul natural a fost împodobit cu instalații, iar aproape de el se află un pod de lumini. De asemenea, în fața Catedralei și a bradului, a fost amplasată o instalație de lumini sub forma anului care va veni, 2022.

Electrica Furnizare Discount

După un an în care prezența publicului nu a fost permisă din cauza pandemiei, cugirenii pot să se bucure din nou de spiritul sărbătorilor.

Citește mai mult

Curier Județean

Ultramaratonistul Polgar Levente va alearga de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei

Publicat

în

Ultramaratonistul Polgar Levente va alearga de la Aiud la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei

Ultramaratonistul Levente Polgar Ioan, un aiudean de origine maghiară, va alerga, miercuri, 1 decembrie, de la Aiud la Alba Iulia, îmbrăcat în tricoul Invictus, în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei.

CITEȘTE ȘI: PROGRAMUL FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: Ceremonie militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Deja a devenit o tradiție ca de Ziua Națională, sportivul aiudean să alerge cei aproximativ 30 de kilometri dintre Aiud şi Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: PARADA MILITARĂ de 1 DECEMBRIE, la Alba Iulia, ZIUA NAȚIONALĂ 2021: 550 de militari vor defila în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918

„Pe 1 Decembrie voi alerga de la Aiud la Alba Iulia. Cine vrea să se alăture dimineata la 8 plec din fata primăriei Aiud. Voi purta tricoul INVICTUS în semn de prețuire și respect fata de Eroii Patriei!”, a scris Levi pe facebook.

Electrica Furnizare Discount

Levente Polgar Ioan este unul dintre cei mai buni alergători din județul Alba în ciuda handicapului pe care îl are. El și-a pierdut mâna dreaptă la șase ani în urma unui accident feroviar. Sportivul a fost primul concurent cu un handicap fizic din istoria celei mai dure competiţii din lume, 6633 Arctic Ultra.

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| „Imagini în oglinda timpului”: Carte despre istoria orașului Marii Uniri de la 1918, lansată de un polițist din Alba Iulia

Publicat

în

„Imagini în oglinda timpului”: Carte despre istoria orașului Marii Uniri de la 1918, lansată de un polițist din Alba Iulia

Cristian Mureșan, un polițist de investigații criminale din Alba Iulia, va lansa în seara zilei de marți, 30 noiembrie, o carte despre istoria orașului Marii Uniri.

„Imagini în oglinda timpului” este titlul cărții pe care Cristian Mureșan, colegul nostru din Alba Iulia, urmează să o lanseze astăzi.

Între copertele ei, se regăsește invitația de a cunoaște istoria orașului Marii Uniri de la 1918, Alba Iulia, atât orașul nou, cât și cel vechi.

Electrica Furnizare Discount

Și pentru că mâine, 1 Decembrie, sărbătorim 103 ani de la Marea Unire, vă invităm să cunoașteți istoria frumosului oraș și să acceptați ca ghid să vă fie Cristian Mureșan, un polițist de investigații criminale, mândru că e român și care își dedică timpul liber pasiunii sale pentru istoria acestui popor”, au transmis reprezentanții Poliției Române.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare