Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| 800 de persoane din Alba, aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, vor beneficia de servicii medico-sociale, la Centrul Comunitar Integrat „Michelangelo”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În curând, în orașul Cugir va funcționa un centru prin intermediul căruia persoanele aflate în risc de sărăcie și excluziune socială vor primi sprijin medical, social, psihologic, juridic, educaţional-informal şi de readaptare sau reorientare profesională.

Denumit Centrul Comunitar Integrat „Michelangelo”, acesta este înființat în cadrul proiectului ”Incluziv – investiție europeană privind dezvoltarea socială în Cugir” care se derulează în localitate din anul 2018. Sediul noului centru se află pe strada 21 Decembrie 1989, la nr. 77A, într-o clădire veche, fostă cofetărie, aflată în prezent în plin proces de renovare şi modernizare. Lucrările au fost demarate în urmă cu aproximativ două luni, fiind realizate desfaceri şi demolări, tencuieli interioare, montări de tâmplărie pvc şi folii anticondens. La finalul intervenţiei, imobilul va fi unul modern şi va conține: cabinet medical, sală de așteptare, sala de consiliere și recuperare, cameră deșeuri, cabinete pentru psiholog, asistente medicale, mediator, expert local pe problemele romilor, asistenți sociali.

Clădirea va fi eficientă energetic, conformă din punct de vedere al securității la incendiu și nu în ultimul rând, va fi accesibilă pentru persoanele cu dizabilități fizice. „La stabilirea pachetelor de servicii ale centrului „Michelangelo” s-a ţinut cont de nevoile reale ale grupului țintă. Au fost identificate ca fiind în situaţii de sărăcie şi excluziune socială ~ 800 de persoane, adulți şi copii, din care 450 de persoane de etnie romă. Aceştia vor beneficia de un pachet de servicii medico-sociale menite să-i scoată din zona de vulnerabilitate în care se află. Se va dezvolta un set complex și integrat de servicii socio-medicale, atât în cadrul Centrului, cât şi la domiciliul beneficiarilor ” a precizat Managerul de Proiect, Dan Cherecheş.

Vor fi vizate atât nevoile medicale, terapeutice, psihoterapeutice, cât şi cele de inserţie socio-profesională, de formare profesională şi educare. Conform informaţiilor furnizate de Șefa Serviciului Public de Asistenţă Socială Cugir, Viorica Nedel fiecare persoană va putea beneficia de una sau de mai multe servicii. Concret, se vor acorda: suport și asistență pentru familiile aflate în dificultate; pachet de servicii pentru reducerea mortalității infantile, prevenirea sarcinilor la minore, prevenirea și/sau monitorizarea cazurilor de autism, probleme de sănătate mintală a copilului și adultului; asistență și suport pentru adulți, copii, persoane cu handicap, persoane dependențe de consumul de droguri, alcool sau alte substanțe toxice, persoane care au părăsit penitenciarele, familii monoparentale, persoane afectate de violență în familie, fără venituri sau cu venituri mici, persoane fără adăpost, bolnavi cronici, persoane care suferă de boli incurabile, precum și alte persoane aflate în situații de nevoie socială; sprijin și orientare pentru integrarea, readaptarea și reeducarea profesională; servicii de recuperare și reabilitare, kinetoterapie, terapie ocupațională, psihoterapie, psihopedagogie, logopedie, podologie și altele asemenea.

Proiectul integrat ”Incluziv – investiție europeană privind dezvoltarea socială în Cugir”, Cod SMIS 113656, este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Apelul de proiecte 3- “Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360°) în comunităţîle marginalizate ”; Axa Prioritară 4 – „Incluziunea socială şi combaterea sărăciei”; Obiectivul specific 4.1 „Reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială din comunităţile marginalizate în care există populație aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri integrate.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea