Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| 37 de pietoni sancționați și 8 permise reținute, după o acțiune a polițiștilor din Alba. Oamenii legii au dat sfaturi elevilor Liceului din Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

37 de pietoni sancționați și 8 permise reținute, după o acțiune a polițiștilor din Alba. Oamenii legii au dat sfaturi elevilor Liceului din Teiuș

Ieri, 15 noiembrie, polițiștii rutieri din județul Alba au continuat acțiunile dedicate siguranței rutiere. Cu ocazia activităților desfășurate, care au vizat, în principal, creșterea disciplinei pietonilor, au fost depistați și sancționați contravențional, 37 de pietoni care s-au angajat în traversarea drumului public, prin loc nepermis.

Alți 81 de participanți la trafic au fost amendați în baza OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute 8 permise de conducere, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune de conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tot ieri, 15 noiembrie, polițiștii Serviciului Rutier Alba, împreună cu polițiști Biroului Siguranță Școlară au participat la o acțiune educativă la Liceul Teoretic din Teiuș.

Peste 70 de elevi, din clasele primare, au primit sfaturi pentru un comportament preventiv în calitatea de pietoni și au repetat, împreună cu polițiștii, regulile care trebuie respectate pentru a fi feriți de accidente.

Reamintim pietonilor câteva dintre recomandările polițiștilor:

– Traversați strada pe marcajul pietonal, prin dreptul indicatoarelor “Trecere pentru pietoni”, iar acolo unde sunt instalate semafoare, numai la culoarea verde a acestora;

– Înainte de a traversa prin locurile permise, asigurați-vă că cei aflați la volanul autovehiculelor v-au sesizat intenția și opresc pentru a vă acorda prioritate;

– Nu puneți conducătorii de autovehicule în situația de a frâna brusc pentru a vă acorda prioritate;

– Nu prelungiți timpul de traversare și nu vă opriți, în timpul traversării, fără un motiv întemeiat;

– Nu vă angajați în traversare atunci când se apropie autospecialele de salvare, pompieri sau poliție cu mijloacele de avertizare acustice și luminoase în funcțiune sau coloane oficiale;

– Nu traversați drumul public prin spatele sau prin fața mijloacelor de transport în comun, aflate în stație;

– Fiți precauți când traversați noaptea sau în condiții de vreme nefavorabilă (ceață, ploaie, ninsoare);

– Utilizați trotuarele aflate de o parte și de alta a părții carosabile. Când acestea lipsesc, circulația se face pe acostament sau pe partea stângă a carosabilului în sensul de mers și cât mai aproape de marginea acestuia;


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Parc fotovoltaic cu peste 2.100 de panouri, la Vinerea: Primăria Cugir a primit avizul de mediu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Parc fotovoltaic cu peste 2.100 de panouri, la Vinerea: Primăria Cugir a primit avizul de mediu

Primăria Cugir a primit avizul de mediu pentru construirea unui parc fotovoltaic la Vinerea. Parcul fotovoltaic ar urma să fie realizat în extravilanul localității Vinerea, pe o pășune, pe o suprafață de aproximativ 10 hectare.

Investiţia propune realizarea unui parc fotovoltaic care va utiliza energia solară pentru producerea energiei electrice. Terenul pe care se va amenaja investiția este un teren cu destinația conform PUG de pășune și are o suprafață de 94.4054 mp. Sistemul fotovoltaic propus va avea o putere instalată de 1 MW și va fi compus din: 2.160 panouri fotovoltaice, invertoare trifazate și cabluri electrice.

Investiția are drept scop dezvoltarea infrastructurii de producere a energiei electrice prin surse regenerabile la nivelul orașului Cugir, prin achiziționarea și montarea unui număr de 2.160 de panouri fotovoltaice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Parcul fotovoltaic va consta din structuri metalice încastrate în fundații izolate din beton, organizate pe rânduri cu o proiecție la sol de circa 4 metri și distanța între rânduri de circa 5 metri. Pe structurile metalice se vor monta panouri fotovoltaice cu aria de circa 2 metri pătrați.

Valoarea totală a investiției preconizate este de peste 8 milioane de lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Modernizarea sistemului de iluminat stradal în orașul Cugir: A fost semnat contractul de execuție la proiectul de peste 1.2 milioane de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Modernizarea sistemului de iluminat stradal în orașul Cugir: A fost semnat contractul de execuție la proiectul de peste 1.2 milioane de lei

Recent, Primarul Adrian Teban a semnat contractul de execuție a proiectului „Modernizarea sistemului de iluminat stradal în orașul Cugir”, prin care vor fi înlocuite vechile becuri cu sodiu, cu lămpi multi-LED.

Contractul a fost semnat cu S.C. Euro-Audit SRL care va avea termen 5 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor pentru a înlocui un număr de 584 corpuri de iluminat de pe 82 de străzi din Cugir și Vinerea.

Vor fi montate lămpi de înaltă eficiență energetică, conform directivelor europene și naționale, care respectă nivelul de luminiscență și intensitate luminoasă.

Elit - Gustul Desăvârșit

În prezent, corpurile de iluminat vizate de proiect sunt vechi, în stare avansată de deteriorare, cu sistem optic de dirijare a fluxului luminos neadecvat, cu difuzoare lipsă sau acoperite de murdărie.

Prin proiectul amintit:

– se vor monta trei tipuri de lampi LED, de 20 W, 30 W și 40 W;
– console, brățeri de fixare și cablu de alimentare cu energie electrică;
– se vor schimba brațele de lampă cu unele noi de oțel galvanizate;
– se va implementa un sistem de dimming și telemanagement, inclusiv motare/demontare echipamente.

Valoarea proiectului este de aproape 1.240.000 lei cu TVA, iar sursa de finanțare este Agenția Fondului pentru Mediu.

Reamintim că orașul Cugir mai are în implementare încă un proiect, mai complex, ”Eficientizarea sistemului de iluminat public în UAT Cugir”, finanțat cu fonduri europene, în valoare de 16,4 milioane lei. Acesta presupune trecerea la un iluminat public inteligent, prin montarea a 766 de noi stâlpi de iluminat echipați cu corpuri cu tehnologie LED și panouri fotovoltaice, precum și prin implementarea unui sistem inovativ de control și monitorizare de la distanță a fiecărui corp, bazat pe tehnologie wireless. Până în momentul de față au fost introduse în subteran noile reţele pe 13 din cele 36 de străzi vizate de proiect, având prioritate străzile din rețeaua de transport public de călători aflată în plin proces de modernizare.

Prin implementarea acestor două proiecte, administrația publică locală urmărește creșterea gradului de securitate a cetățenilor și de siguranță a circulației pietonale și rutiere, precum și reducerea costurilor cu iluminatul și a poluării cu emisii de CO2.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ITM Alba: O amendă de 3.500 de lei și zeci de avertismente, în perioada 14 – 18 noiembrie 2022. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

ITM Alba: O amendă de 3.500 de lei și zeci de avertismente, în perioada 14 – 18 noiembrie 2022. Ce deficiențe au găsit inspectorii

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2022, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică  a  inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate săptămînal, către Inspecţia Muncii.

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 14.11.- 18.11.2022, în  activitatea de control, sunt redate mai jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate:  42

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 769

                  Din care – femei : 434

Număr deficienţe constatate:    81

          Nr. sancţiuni aplicate angajatorilor : 10

                              -din care:          –    10 avertismente;

Principalele deficienţe constatate în controale :

 • neplata salariilor la data stabilită în contractele individuale de muncă;
 • nu a fost eliberată adeverinta de vechime la încetarea activitatii;
 • nu se conduce corect evidența timpului lucrat;
 • contractele individuale de muncă cu timp parțial nu conțin clauze referitoare la repartizarea programului de lucru;
 • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă anuale;
 • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
 • nu se face dovada înmânării unui exemplar din contractul individual de muncă salariatului;
 • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;
 • dosarele personale nu conțin actele necesare angajării;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:

Nr. total unităţi controlate:   27

Număr deficienţe constatate:  50

Număr de măsuri dispuse  :     50

Angajatori sancționați:            27

          Nr. sancţiuni aplicate: –    50    din care

                                               –  49  avertismente;

                                                   –    1 amendă de 3.500 lei;

           Nr. evenimente comunicate :     1

            Nr.evenimente în curs de cercetare :     2

 Principalele deficienţe stabilite în controale :

 • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
 • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
 • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
 • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
 • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
 • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
 • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea