Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO| 31 de noi polițiști din Alba pregătiți de structurile specializate: Ședințe de tragere, autoapărare și conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| 31 de noi polițiști din Alba pregătiți de structurile specializate: Ședințe de tragere, autoapărare și conducere

În perioada 12-23 iunie 2023, polițiștii Biroului de Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au instruit 31 de agenți de poliție, recent încadrați în structurile de ordine publică.

După ce au parcurs stagiile inițiale de pregătire teoretică și practică, prin care și-au însușit cunoștințe și au dezvoltat abilități în domeniile autoapărării și conducerii autovehiculelor cu regim de circulație prioritară, noii agenți de poliție au parcurs un nou modul de instruire în domeniul tragerii cu armamentul din dotare, parte a cursului de inițiere care va continua și în perioada imediat următoare.

Activitățile s-au desfășurat sub stricta supraveghere și coordonare a instructorilor din cadrul Biroului de Pregătire Profesională, fiind structurate atât pe sesiuni teoretice hibrid, fizic și on-line, cât și pe sesiuni practice.

Instructorii au insistat asupra consolidării cunoștințelor teoretice în ceea ce privește noțiunile de balistică interioară și exterioară, regulile operațiunilor de tragere cu armamentul, precum și măsurile ce trebuie luate pentru a preveni incidentele ce ar putea apărea în timpul utilizării armamentului.

Au fost organizate și ședințe de tragere în poligon, iar noii polițiști au avut ocazia să se obișnuiască să execute trageri cu muniție reală.

Creșterea nivelului de pregătire profesională a polițiștilor este una dintre prioritățile Inspectoratului de Poliție Județean Alba, în scopul îmbunătățirii calității serviciului polițienesc și pentru asigurarea unei reacții ferme și corecte la evenimentele aflate în competența de soluționare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Apa potabilă, raționalizată în continuare în mai multe localități din județul Alba. PROGRAMUL de întrerupere a fost actualizat. Precizările APA CTTA

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apa potabilă, raționalizată în continuare în mai multe localități din județul Alba. PROGRAMUL de întrerupere a fost actualizat. Precizările APA CTTA Apa potabilă va fi raționalizată în continuare în mai multe localități din județul Alba. Având în vedere temperaturile foarte ridicate din aceste zile și implicit consumul mare de apă potabilă, SC APA CTTA SA […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea