FOTO| 3 licee din Sebeș au câștigat competiția pentru finanțarea unor laboratoare inteligente prin PNRR
FOTO| 3 licee din Sebeș au câștigat competiția pentru finanțarea unor laboratoare inteligente prin PNRR
Proiectele depuse de Liceul Tehnologic Sebeș, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș și de Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” Sebeș au primit punctaje care le conferă dreptul la finanțare nerambursabilă prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru realizarea unor laboratoare inteligente nemite să contribuie la calitatea actului educațional. Finanțarea nerambursabilă asigurată este în valoare de 60.000 de euro pentru un laborator.
Termenul „SmartLab” desemnează un laborator inteligent, dotat cu echipamente digitale moderne care vor fi puse la dispoziția elevilor. Acesta presupune un concept integrat de învățare personalizată, prin folosirea sistemului STIAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), oferă o învățare prin experiență, astfel încât elevii, sub îndrumarea profesorilor din toate ariile curriculare, să devină utilizatori independenți care pot dobândi competențe digitale avansate pentru a beneficia de oportunitățile oferite de noile tehnologii și meseriile viitorului. Finanțarea permite achiziționarea de conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară, de materiale didactice pe dispozitive, dar și conectarea acestora din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a liceelor. Laboratorul inteligent este un concept integrat de învățare personalizată, prin care elevii pot explora prin tehnologie aplicată, învățarea bazată pe proiecte, pentru o varietate de discipline. Acesta cuprinde de la mobilier și tehnologie, hardware/software și kituri de construcție, până la curriculum și evaluare, toate componentele laboratorului funcționând împreună pentru a sprijini învățarea practică. În plus, laboratorul inteligent permite abordarea tuturor stilurilor de învățare, permițând fiecărui elev să lucreze la propriul nivel și ritm. Elevii dobândesc abilități precum colaborarea, delegarea și managementul timpului și al proiectelor. Dezvoltarea unor abilități precum adaptabilitatea, auto-direcționarea și comunicarea pregătec elevii pentru viața profesională și socială de după absolvirea liceului.
„Credem în viitorul copiilor și tinerilor noștri și sprijinim constant toate instituțiile de învățământ din Sebeș. Ne-am preocupat de fiecare centru educațional din Sebeș, am scris proiecte pentru a obține finanțări nerambursabile și avem deja în derulare lucrări de modernizare și de optimizare a spațiilor și a condițiilor oferite elevilor. Să menționăm lucrările pentru grădinița și sala de sport de la Petrești, la Răhău avem o școală frumoasă și modernă, ne pregătim să intervenim și la Școala Gimnazială „M. Kogălniceanu”, Colegiul Național „Lucian Blaga” are un important corp de clădire modernizat și proiecte noi, Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleșeriu” este în plin șantier de reabilitare, iar noul Liceu Tehnologic, care de la o zi la alta înregistrează progrese, ne îndreptățește să credem că va deveni un nou simbol cu care Sebeșul se va mândri. Ce poate fi mai important decât educația, sprijinul oferit tinerilor care visează un viitor mai bun?. Aceasta este cartea de vizită a noastră, a celor care credem azi în dezvoltarea Sebeșului. Niciun efort nu este prea mare pentru a scrie și a susține financiar aceste proiecte dedicate școlilor.” , a transmis Dorin Nistor, primarul Municipiului Sebeș.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
VIDEO | Blajul se pregătește pentru sărbătorile de iarnă: Brazii din centrul orașului, împodobiți cu zeci de globuri colorate
VIDEO | Blajul se pregătește pentru sărbătorile de iarnă: Brazii din centrul orașului, împodobiți cu zeci de globuri colorate Doar câteva zile ne despart de una dintre cele mai frumoase perioade din an, iar în centrul Blajului, pregătirile pentru Crăciun sunt în toi. Astăzi, 11 decembrie 2024, brazii de sărbătoare au fost împodobiți cu zeci […]
Secțiune Articole Similare
-
Actualitateacum 2 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum o zi
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 3 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum o zi
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
-
Opinii - Comentariiacum 9 ore
11 decembrie – Ziua internațională a munților
-
Sportacum 3 zile
ACSM Codlea – Metalurgistul Cugir 0-2 (0-1) | Dublă Bura, „roș-albaștrii” au spart gheața în deplasare