Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fostul viceprimar, Paul Voicu bagă bățul prin gard: ”Un vot pentru BUGETUL pe 2023 al Primăriei Alba Iulia înseamnă complicitate la incompetență”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Fostul viceprimar, Paul Voicu bagă bățul prin gard: ”Un vot pentru BUGETUL pe 2023 al Primăriei Alba Iulia înseamnă complicitate la incompetență”

Fostul viceprimar, Paul Voicu, atacă actuala conducere a primarului Gabriel Pleșa, numindu-și foștii colegi de partid ”oameni neserioși, slab pregătiți”. De asemenea, Paul Voicu este complet de acord cu poziția celor din PNL, care au decis să nu voteze bugetul local.

”La puțin peste doi ani de la alegeri, încep să se vadă cu adevărat rezultatele noii conduceri din Primăria Alba Iulia. E trist ce se întâmplă și nu-mi face nici o plăcere să spun „v-am zis eu”. N-aș fi crezut vreodată că „oamenii noi”, cum se alintau înainte de alegeri, nu vor reuși să țină lucrurile măcar pe o linie de plutire, măcar să nu strice ce au găsit deja construit.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primăria Alba Iulia a fost una dintre cele mai performante primării din țară. Toți cei cu care am lucrat sunt profesioniști, oameni care ani la rândul au dovedit că se poate face performanță în administrația locală. Dacă are cine să le dea azimutul și, mai ales, puterea exemplului. Am auzit destule lamentări de genul „grelei moșteniri”. Că noi am lăsat, că de la noi a pornit, câte-n lună și în stele… Total aiurea și fără nicio scuză! Și atunci se lucra cu bani europeni, și atunci aveam mai multe fronturi deschise, dar absolut tot s-a FINALIZAT la timp! Alba Iulia a fost un exemplu și etalon pentru tot ce înseamnă performanță în administrație.

Din păcate, oricât de bine pregătiți ar fi angajații instituției, acei oameni care formează motorul întregului aparat administrativ, cât timp la conducere se află oameni neserioși, slab pregătiți, oameni care nu înțeleg că între vorbă și faptă stau multe ore de muncă, totul riscă să se ducă de râpă. Tot ce s-a construit în două decenii riscă să dispară în haosul creat de niște oameni care pur și simplu confundă administrația cu tăiatul de panglici, sesiuni foto și „reprezentat” orașul în diverse delegații.

Poziția colegilor din PNL cu privire la buget este absolut corectă. Nu este deloc situația ideală, însă mă bucur să văd că există, în sfârșit, o poziție clară față de amatorismul care s-a cocoțat în vârful primăriei.
Am studiat proiectul de Buget pentru 2023 și nu pot spune decât că un vot pentru așa ceva înseamnă complicitate la incompetență. Un astfel de buget nu poate fi asumat de niciun om care are cât de cât experiență în administrație. Fanteziile și visele nu pot ține loc de pregătire și planificare.

Este pentru prima dată, de când, în Alba Iulia, au apărut proiectele cu finanțare europeană, când albaiulienii riscă să pună banii de la ei! Cu toate prelungirile date de la semnare, din 2018, nu s-a putut mai mult! În fapt, ambele mari proiecte de mobilitate urbană aprobate cu cinci ani în urmă și preluate „la cheie” de actuala conducere a Primăriei, riscă să rămână în aer, nefinalizate, să lase orașul într-un șantier fără orizont de finalizare.

În varianta prezentată spre adoptare, actualul proiect de Buget nu prevede nimic în acest sens, nu asigură resursele necesare pentru implementare, nici măcar în ce privește cofinanțarea asumată. Asta ca să nu mai vorbim că un ordonator de credite responsabil s-ar fi asigurat că există resurse și surse de finanțare și pentru cel mai pesimist scenariu, acela în care primăria va trebui să suporte din bani proprii finalizarea lucrărilor.

Pe lângă această mare problemă, proiectul de buget are mult, extrem de multe carențe, de la investiții inutile și până la chestiuni necesare care lipsesc cu desăvârșire.

Sper ca toată această compunere de cifre, că proiect de Buget nici nu-i pot spune, va fi amendată de colegii din PNL și Consiliul Local. Sper că totul va fi refăcut, în cel mai scurt timp, în mod corect, realist, ținând cont de prioritățile orașului, de resursele disponibile și care mai pot fi atrase, cu ținte asumate și realizabile. Încă o dată, salut decizia colegilor din PNL de a pune piciorul în prag și a nu lăsa orașul pradă amatorismului care și-a făcut loc în fruntea primăriei. Sper, totodată, ca cel care conduce primăria să aibă înțelepciunea, măcar în al 12-lea ceas, să-i asculte, mai mult de câteva minute, pe profesioniștii din aparatul administrativ, să se consulte cu colegii mai experimentați, astfel ca orașul să aibă un Buget realist, cu priorități clare și cu obiective realizabile.” a declarat fostul viceprimar al municipiului Alba Iulia, Paul Voicu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Un bărbat care a fugărit și bătut un copil de 13 ani, trimis în judecată. Minorul a avut noroc cu intervenția unui martor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat care a fugărit și bătut un copil de 13 ani, trimis în judecată. Minorul a avut noroc cu intervenția unui martor

Un bărbat din Alba, a fost trimis în judecată de magistrații judecătoriei Blaj pentru săvârşirea infracţiunii de „Lovirea sau alte violențe”.

În actul de sesizare, s-a reţinut că la data de 21.04.2022, în jurul orei 17.00, în fața uni magazin, inculpatul, în vârstă de 38 de ani, l-a observat pe persoana vătămată, minor în vârstă de 13 ani și l-a chemat la el pentru a discuta.

Minorul s-a speriat și a fugit, iar inculpatul l-a urmărit. În momentul în care l-a ajuns din urmă, inculpatul l-a prins pe persoana vătămată de gluga gecii, l-a trântit la pământ, după care i-a aplicat mai multe lovituri cu palma în zona capului.

Elit - Gustul Desăvârșit

Văzând cele întâmplate, un martor a strigat la inculpat să îl lase în pace pe persoana vătămată, iar la scurt timp inculpatul a încetat agresiunile.

Cu privire la probe, judecătorul de cameră preliminară constată că acestea au fost administrate de organele de urmărire penală competente. Totodată, administrarea acestora în faza de urmărire penală s-a făcut cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare, neexistând vreo cauză care să impună excluderea vreunei probe.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| 50 de preoți și enoriași din Protopopiatul Aiud au donat sânge pentru a-și ajuta semenii aflați în suferință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai mulți preoți și enoriași din Protopopiatul Aiud au donat joi, 23 martie 2023, sânge pentru bolnavii aflați în suferință.

50 de preoți și enoriași din Protopopiatul Aiud au donat joi sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia. Gestul lor este binevenit, având în vedere numărul mic de donatori și nevoia uriașă de sânge pentru bolnavii din Alba.

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 7.30-13.00. Mai multe informații puteți obține la numărul de telefon 0258834050.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:

-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:

-hepatită (de orice tip)
-TBC
-sifilis
-malarie
-epilepsie si alte boli neurologice
-boli psihice
-bruceloză
-ulcer
-diabet zaharat
-boli de inimă
-boli de piele: psoriazis, vitiligo
-miopie forte peste (-) 6 dioptrii
-cancer


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Jandarmii din Alba au desfășurat activități educative în rândul preșcolarilor, la Aiud

Ziarul Unirea

Publicat

în

Jandarmii din Alba au desfășurat activități educative în rândul preșcolarilor, la Aiud

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Avram Iancu” Alba au fost prezenți și săptămâna aceasta în rândul elevilor.

Astfel, miercuri, începând cu ora 09:00 au fost prezenți la Colegiul “Bethlen Gabor” din Aiud, unde specialiștii din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale, alături de reprezentanți ai Detașamentului 3 Jandarmi Aiud, au desfășurat activități educative în rândul preșcolarilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmii i-au informat pe cei mici cu privire la acţiunile pe care aceștia le desfăşoară şi le-au prezentat echipamentul din dotare și autospecialele de intervenție.

Activităţile de acest gen vor continua şi în alte instituţii de învăţământ din județul Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare