Rămâi conectat

Ştirea zilei

Fostul şef de post de la Ceru Băcăinţi, Cristian Vasile Cîrţu, condamnat cu suspendare pentru abuz în serviciu

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

    Fostul şef de post de la Ceru Băcăinţi, Cristian Vasile Cîrţu, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Bărbatul este acuzat că în 2007 a pretins de la albaiulianul B.P. mai multe sume de bani pentru a interveni la alţi poliţişti în vederea soluţionării favorabile a unui dosar penal în care acesta din urmă avea calitate de parte vătămată. Mai mult, atunci când B.P. a încercat să depună un denunţ împotriva sa, Cîrţu a împiedicat înregistrarea plângerii. De-abia în aprilie 2010, când Cîrţu avea calitatea de agent de poliţie în cadrul Poliţiei Cugir, B.P. a reuşit să înregistreze la Direcţia Generală Anticorupţie denunţul împotriva fostului şef de post de la Ceru Băcăinţi.
„La data de 15 februarie 2012, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, ca nefondate, recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi de inculpatul Vasile Cristian Cîrţu împotriva deciziei penale nr. 52/A din 24 martie 2011 a Curţii de Apel Alba Iulia, Secţia Penală, rămânând în acest mod definitivă hotărârea Tribunalului Alba pronunţată la data de 6 decembrie 2010, în dosarul numărul 5977/107/2010, prin care, inculpatul Cîrţu Cristian Vasile a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de „abuz în serviciu contra intereselor persoanelor”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie Serviciul Judeţean Alba.
Vasile Cristian Cîrţu a fost trimis în judecată la data de 30 iunie 2010 pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Prin sentinţa Tribunalului Alba din data de 6 decembrie 2010 s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de trafic de influenţă în infracţiunea de înşelăciune, inculpatul fiind condamnat la pedeapsa de 6 luni închisoare cu suspendare. Prin decizia penală din data de 24 martie 2011, Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul inculpatului Vasile Cristian Cîrţu, acesta fiind achitat pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea