Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Fostul şef al Poliţiei Teiuş, Marius Pop pus pe liber prin Ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit IPJ Alba, fostul şef al Poliţiei Teiuş, comisarul şef Marius Pop nu mai este angajatul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba din data de 8 martie.

Acest lucru s-a întâmplat la cererea lui Pop, a cărui solicitare a fost pusă în practică chiar în aceeaşi zi, printr-un Ordin al ministrului Gabriel Berca. „Începând cu data de 8 martie 2012, la cererea comisarului şef de poliţie Pop Marius Mircea, formulată la aceeaşi dată, prin Ordin al Ministrului Administraţiei şi Internelor, acestuia i-au încetat raporturile de serviciu cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Solicitarea fostului şef al Poliţiei Teiuş survine după ce acesta a fost reţinut în 7 martie de procurorii DNA Alba Iulia şi eliberat câteva zile mai târziu prin decizie a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie de Justiţie. Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a urmăririi penale dată publicităţii de DNA, Pop ar fi recurs la aceste fapte pentru a-şi ajuta un subaltern, pe agentul de poliţie Eugen Ioan Popa, care în noiembrie 2011 a distrus un proces-verbal de contravenţie, înlocuindu-l cu un avertisment. Pop nu a beneficiat de bani sau favoruri în schimbul faptelor sale.

Dosarul este trimis în judecată la Curtea de Apel Alba. Primul termen va avea loc la 17 aprilie 2012.

Pop este acuzat de favorizarea infractorului, fals intelectual, uz de fals, omisiunea sesizării organelor judiciare şi instigare neurmată de executare la săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO Accident rutier pe șoseaua de centură Alba Iulia între două mașini: Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a produs marți, în jurul orei 20:30, pe șoseaua de centură din Alba Iulia între două autoturisme. Șase participanți la trafic au fost implicați, două persoane suferind leziuni ușoare. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru asigurarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea