Rămâi conectat

Actualitate

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat în dosarul ”Mineriada” în care este acuzat de infracțiuni contra umanității

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ion Iliescu, fostul președinte al României, s-a prezentat luni dimineața la Parchetul General pentru a fi audiat de procurorii militari în dosarul „Mineriada”, în care este acuzat de infracțiuni contra umanității.

ion iliescuÎntrebat de jurnaliști, la intrarea în sediul Parchetului General, dacă se consideră vinovat de ceea ce s-a întâmplat în iunie 1990, fostul șef de stat a răspuns: ”Bineînțeles nu”. El a refuzat să răspundă la alte întrebări.

Săptămâna trecută, procurorii militari au audiat mai multe persoane puse sub acuzare în acest dosar — Gelu Voican Voiculescu, Miron Cozma și Adrian Sârbu, dar și mai mulți martori, cel mai cunoscut fiind scriitorul Andrei Pleșu.

În dosarul „Mineriada” sunt cercetați penal, printre alții, fostul președinte Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Nicolae Dumitru — fost prim-vicepreședinte al Frontului Salvării Naționale, general (rez.) Mugurel Cristian Florescu — fost adjunct al procurorului general al României și șef al Direcției Procuraturilor Militare.

Procurorii militari susțin că, în perioada 11 — 15 iunie 1990, inculpații au decis, organizat și coordonat „un atac generalizat și sistematic”, lansat împotriva unei populații civile, respectiv împotriva manifestanților din Piața Universității din București, precum și a populației Capitalei, atac în care au implicat participarea forțelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, precum și a unui număr de peste zece mii de mineri și alți muncitori din mai multe zone ale țării, scrie Agerpres.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea