Rămâi conectat

Curier Județean

Fostul comisar Traian Berbeceanu votat Ministru de Interne în ”Guvernul străzii”

Publicat

în

Fostul comisar şef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba Iulia conduce detașat în topul preferințelor pentru funcția de Ministru de Interne, pe www.schimbaromania.com, o platformă online unde se centralizează revendicări, se propun și se votează nominalizări pentru ”Guvernul străzii” și parlament.

 

schimbaromania.comÎn primle patru zile de la lansarea proiectului schimbaromania.com, Traian Berbeceanu a fost votat de 574 de persoane, fiind astfel la mare distanță de ceilalți nominalizați pentru conducerea Ministrerului de Interne.

Elit - Gustul Desăvârșit

 

În contextul unei lipse profunde de încredere a populației în oamenii politici, Berbeceanu este perceput de mulți ca o victimă a sistemului corupt cu care s-a luptat, un om curajos și onest care nu a cedat presiunilor și a refuzat avantajele unei “soluții personale” alegând confruntarea directă cu acest sistem.

 

“Domnule Berbeceanu, va rog, scapati-ne de coruptia politicienilor si birocratilor actuali! Stiu ca ceea ce cer eu intr-o singura propozitie, in fapt, este aberant de mult insa, doar oameni ca dumneavoastra si Dna Kovesi pot realiza asta. In final, chiar daca nu veti ocupa acest post, sincer, va urez success in tot ce intreprindeti!”, comentează unul dintre votanții lui Berbeceanu pe platforma www.schimbaromania.com

Accesând portalul, după o scurtă înregistrare, puteți propune sau vota nominalizările deja făcute. La Parlament, pentru județul Alba nu există încă înegistrată nicio propunere.

 

Moise Guran premier, Mircea Miclea la Educație

La capitolul premier, după patru zile de vot, un viitor Guvern ar putea fi condus de Moise Guran, care conduce detașat în opțiunile internauților.

Pentru șefia Ministerului Educației, cu mai mult de jumătate de voturi în plus față de următorul clasat, preferat este psihologul clujean Mircea Miclea. Acesta a mai condus această instituție între 2004-2005.

”Vrem să identificăm oamenii competenţi din această ţară (de preferat apolitici). Nominalizează o persoană pe care o cunoşti pentru că ai lucrat cu ea sau o persoană despre care ştii că este profesionistă în domeniul său de activitate şi care e capabilă să formeze o echipă de oameni competenţi în jurul ei”, se arată pe site-ul www.schimbaromania.com.

BP


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Bugetare participativă la Aiud: Cum funcționează, cine poate trimite propuneri și câte proiecte vor fi finanțate

Publicat

în

Bugetare participativă la Aiud: Cum funcționează, cine poate trimite propuneri și câte proiecte vor fi finanțate

Peste câteva va fi lansată prima ediție a procesului de bugetare participativă din municipiul Aiud. Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria Municipiului Aiud, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii se transformă în realitate. Cetățenii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a unei părți din bugetul local.

Cum funcționează?

– Primăria alocă un buget
– Cetățenii propun proiecte
– Cetățenii votează pe site proiectele
– Cele mai votate propuneri vor fi implementate începând cu anul 2023.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cine poate trimite propuneri de proiecte?

Pot participa la procesul de bugetare participativă cetăţenii care locuiesc în Municipiul Aiud şi au vârsta de cel puţin 16 ani. Cei care doresc să participe trebuie să se înscrie în platforma bugetării participative aiud.decide.direct.

Câte proiecte vor fi finanțate?

Bugetul acestei ediții (ediție pilot) a procesului de bugetare participativă din municipiul Aiud este de 80.000 RON (inclusiv TVA). În funcție de bugetul propus al proiectelor câștigătoare, pot fi finanțare două sau mai multe proiecte.

Care este suma maximă alocată unui proiect?

Fiecare propunere trebuie să aibă un cost total de cel mult 40.000 RON (inclusiv TVA).

Care este calendarul?

– 1 iunie – 29 iulie – cetățenii depun proiecte
– 1 august – 15 septembrie – noi analizăm
– 16 septembrie – 31 octombrie – cetățenii votează
– 2023 – noi implementăm


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Crișan Ileana, din Teiuș, sărbătorită la vârsta venerabilă de 101 ani, cu o diplomă, flori și o „surpriză dulce”

Publicat

în

FOTO| Crișan Ileana, din Teiuș, sărbătorită la vârsta venerabilă de 101 ani, cu o diplomă, flori și o „surpriză dulce”

Crișan Ileana, bătrânica de 101 ani, care locuiește în Teiuș, a fost vizitată și felicitată de reprezentanții primăriei, cu ocazia împlinirii acestei vârste venerabile.

Aceasta a primit din partea primarului Teiușului, Mirel Hălălai, o diplomă, un buchet de flori și un tort aniversar.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Astăzi, 23 mai 2022, aniversare de neuitat la Teius, împlinirea venerabilei vârste de 101 ani, a doamnei Crisan Ileana.

Momentul emoționant a fost marcat și amplificat de prezenta familiei și de vizita domnului primar, care a ținut sa felicite aceasta longeviva vârsta la care doamna Crisan Ileana a ajuns, oferindu-i un frumos buchet de flori, o diploma și un delicios tort.

Ii dorim zile senine și multă sănătate!

La mulți ani, stimata doamna!”, au transmis reprezetanții Primăriei Teiuș, prin intermediul paginii de socializare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Săptămâna Prevenirii Criminalității: Polițiștii din Alba au susținut dezbateri pentru prevenirea discriminării, sub sloganul ”Diferiți, dar egali!”

Publicat

în

Săptămâna Prevenirii Criminalității: Polițiștii din Alba au susținut dezbateri pentru prevenirea discriminării, ”Diferiți, dar egali!”

În cadrul Campaniei Săptămâna Prevenirii Criminalității, ziua de luni, 23 mai, a fost dedicată prevenirii discriminării.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu partenerii tradiționali în desfășurarea activităților informativ – preventive au susținut dezbateri pe această temă, sub sloganul ”Diferiți, dar egali!”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Polițiștii au fost prezenți la Serviciul Public de Asistență Socială Cugir – Baia Socială, unde au prezentat criteriile și formele discriminării, în scopul de a înțelege că oamenii sunt diferiți, dar egali în drepturi.

Același mesaj a fost susținut și în fața elevilor care studiază la Colegiul Tehnic Ion D. Lăzărescu Cugir și la Liceul ”Horea, Cloșca și Crișan” Abrud, polițiștii informându-i pe copii despre necesitatea acceptării și respectării drepturilor, dar și despre faptul că discriminarea este un comportament imoral, ilegal și sancționat de lege.

Reamintim faptul că, în perioada 22 – 27 mai 2022, la nivel național, se desfășoară evenimentul organizat de Poliția Română sub titlul „Săptămâna prevenirii criminalității”.

În context, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, organizează, zilnic, activități preventive, obiectivele vizate fiind sensibilizarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Mâine, 24 mai, vor fi desfășurate activități de prevenirea violenței domestice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare