Rămâi conectat

Ştirea zilei

Forțe proaspete pe șantierul Sălii Polivalente din Blaj: Mobilizare din partea ACI Cluj pentru finalizarea acoperișului până la finalul anului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Forțe proaspete pe șantierul Sălii Polivalente din Blaj: Mobilizare din partea ACI Cluj pentru finalizarea acoperișului până la finalul anului

Șantierul Sălii Polivalente de la Blaj este din nou animat de zeci de muncitori după ce câștigătorul noului contract, aferent lucrărilor de construcție lăsate baltă de italienii de la FRIMA, a intrat efectiv „în pâine”.

Lucrările la Sala Polivalentă Blaj au fost începute de firma italiană în anul 2018, însă contractul cu aceasta a fost reziliat pentru „neîndeplinirea obligațiilor contractuale”. Constructorul italian a reușit să finalizeze fundația clădirii și a ridicat aproximativ 15% din zidăria de la demisol.

După rezilierea contractului, au fost refăcuți indicatorii tehnici pentru lucrările rămase de efectuat și, după mai multe licitații, s-a semnat contractul cu SC ACI Cluj SA, care se va ocupa de finalizarea Sălii Polivalente. De două săptămâni, echipa de la SC ACI CLUJ trage tare pe șantierul obiectivului din Mica Romă, pentru a reuși să-i vadă acoperișul pus, chiar din acest an.

CV-ul celor de la ACI CLUJ, unde figurează construcții precum Cluj Arena, Sala Polivalentă din Sf. Gheorghe, cea din Turda, ori Stadionul „Arcul de Triumf” din București (fix oamenii care au construit acolo lucrează astăzi la Blaj), nu poate decât să ne întărească convingerea că pot, știu și au și cu cine duce la bun sfârșit polivalenta din Blaj.

„În aceste zile lucrăm la structuri, la placa de la cota 0, la stâlpi și diafragme, urmând ca în etapa viitoare să ne ocupăm de cel de-al doilea nivel al clădirii, cu montarea prefabricatelor, a grinzilor și a gradenelor. Ulterior, tot noi montăm acoperișul, o confecție metalică pe care estimăm că o vom amplasa până la sfârșitul acestui an, asta dacă toate lucrurile merg așa cum ne-am planificat”, ne-au declarat reprezentanții ACI CLUJ.

Deși potrivit contractului semnat cu administrația locală blăjeană au timp până în decembrie 2022 să predea construcția „la gata”, aceștia estimează și că vor finaliza obiectivul în vara anului viitor, dacă nu în iunie, atunci în iulie. Angajament verbal confirmat și de edilul Gheorghe Valentin Rotar care ne-a confirmat și că, până la sfârșitul lui 2021, sala polivalentă va avea licitate și lucrările necesare amenajării parcării aferente construcției.

Valoarea contractului pentru realizarea Sălii Polivalente de la Blaj este de circa 27.000.000 de lei iar potrivit caietului de sarcini, noul obiectiv va face parte din infrastructura sportivă a municipiului, alături de celelalte obiective de gen existente în oraș.

Prin această investiție se dorește, pe de-o parte crearea unei dotări publice de importanță zonală, care să asigure desfășurarea în cele mai bune condiții a evenimentelor sportive naționale și internaționale, și pe de altă parte, să reprezinte o facilitate sportivă pentru practicarea sportului de performanță pentru echipa de volei a orașului, recunoscută în prezent pentru merite sportive deosebite.

Investiția este finanțata din bugetul local al municipiului Blaj și din bugetul județului Alba, printr-un parteneriat între Primăria Municipiului Blaj și Consiliul Județean Alba. Sala Polivalentă din Blaj va avea 2.000 de locuri, capacitatea ei va crește în funcție de evenimentele organizate și va putea găzdui competiții internaționale pentru toate sporturile de sală.

De asemenea, în noua sală polivalentă din Blaj vor fi organizate și alte evenimente culturale, precum concerte sau târguri. După finalizarea Sălii Polivalente, aici va funcționa Centrul Județean de Excelență Sportivă Blaj, în vecinătate urmând să fie ridicat un hotel pentru sportivi, prin intermediul CNI.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea