Rămâi conectat

Sport

Formată la Alba Iulia sub comanda regretatului Nicușor Marcu, Andreea Fleșer – noua coordonatoare a FCC Baschet UAV Arad

Dan HENEGAR

Publicat

în

Andreea Fleșer (jucătoare originară din Aiud, s-a format la LPS Alba Iulia și CSU Alba Iulia) s-a transferat în această iarnă la FCC Baschet UAV Arad, liderul Diviziei Naționale, cu 33 de puncte (16 victorii și un eșec), ce se va bate pentru medalii cu CS Municipal Satu Mare și campioana Sepsi SIC Sf. Gheorghe.

Dacă în Cetatea Marii Uniri din 2018 nu mai există echipă de baschet feminin, deși în ultimi doi ani au răzbătut semnale că se dorește reînființarea unei asemenea formații, printr-o colaborare între Universitatea “1 Decembrie 1918”, Consiliul Județean Alba și Primăria municipiului Alba Iulia, în schimb la nivelul primei scene sunt jucătoare ce au desprins tainele sportului sub panou în municipiul reședință din județ. Alături de aceasta au mai poposit sub comanda portughezului Jose Araujo alte două baschetbaliste: Shereen Sutherland (USA) și Laura Vaida (internațională “tricoloră”). Sportiva din Alba poate debuta în “galben-albastru” miercuri, 9 februarie, acasă cu “U” Cluj (fosta sa echipă). Peste 3 zile este derby-ul de podium de la Satu Mare, iar în 5 martie, la Arad, vine campioana Sepsi Sf. Gheorghe.

*Cu gândul la Nicușor Marcu

Mă bucur că am ajuns la această echipă, este un pas important în cariera mea, la o echipă puternică din campionatul României, un club cu tradiție în baschetul autohton. Mulțumesc conducerii, publicului, antrenorului şi colegelor de echipă pentru cum m-au primit. Încă din prima zi m-am simțit parte din echipă, iar asta asta mă ajută să mă integrez în sinstemul lor cât mai repede şi să pun umărul pentru obținerea obiectivului”, a precizat Andreea Fleșer.

Fleșer a semnat cu formația antrenată de Jose Araujo un contract valabil până în vara anului 2023. Sportiva în vârstă de 22 de ani, s-a format la Alba Iulia, evoluând pe prima scenă la CSU și Phoenix Constanța, pentru ca din 2020 să îmbrace maioul „alb-negru” al grupării studențești CS Universitatea Cluj. Tânărul coordonator de joc a avut convocări sub „tricolor”, în care a strâns prezențe la loturile naționale de junioare, respectiv la echipa reprezentativă 3×3 a României. Sportiva a făcut parte în 2018 din naționala sub 20 de ani care a încheiat pe locul 4 la Campionatele Europene, Divizia B, de la Oradea.

Vreau să mulțumesc unei persoane, care mă privește de sus şi care a vrut mereu să ajung la acest club, este vorba de mentorul meu, Marcu Nicușor. Voi juca mereu cu gândul la el şi ştiu că se bucură pentru fiecare performanță pe care o am. Mulțumesc, profu’ Marcu”, este mesajul transmis de talentata baschetbalistă.

În ediţia precedentă de Cupa României, Andreea Fleșer a jucat finala competiţiei. În ultimul act, cu Sepsi Sf. Gheorghe, a avut cel mai bun procentaj la aruncările de două puncte din tabăra clujencelor. În actualul sezon din Liga Naţională, baschetbalista ce măsoară 1,63 metri a intrat pe parchet pentru o medie de 29:23 minute, timp în care a strâns 5.2 puncte şi 3.3 recuperări.

La nivelul primului eșalon mai sunt prezente și alte baschetbaliste din Alba Iulia, respectiv Andreea Beldian (25 de ani, Phoenix CSU Simona Halep Constanța), Alexandra Bobar (21 de ani, Agronomia București), Diana Ignat (a împlinit 20 de ani astăzi, 9 februarie, la CSM Târgoviște).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea