Rămâi conectat

Actualitate

Formarea profesională – factor de reducere a nivelului de risc în domeniul pirotehnic

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Specialişti din industria de apărare reuniţi la Cugir în cadrul celei de-a XVI-a Conferinţe a Societăţii Române de Pirotehnie şi Detonică au dezbătut pe larg o serie de lucrări pe teme specifice din instituţii şi societăţi comerciale de profil: UM Cugir, Fabrica de Arme Cugir, Uzina Mecanică Sadu, Electromecanica Ploieşti, INSOMEX Petroşani.
Reprezentanţii prezenţi la eveniment au prezentat realizări recente româneşti şi internaţionale în domeniul pirotehnic, cazuri reale despre dispozitive explozive improvizate, formarea profesională a pirotehniştilor, între prezent şi perspectivă, precum şi evenimentul pirotehnic de la UM Sadu SA – cauze şi concluzii.
Participanţii au apreciat că pentru evitarea producerii unor situaţii şi evenimente cu consecinţe nedorite, se impune abordarea evaluării nivelului de risc şi dezvoltarea sistemului de formare profesională în domeniul pirotehnic. Aceste măsuri ar fi posibile doar cu contribuţia tuturor factorilor care pot influenţa evoluţia sistemului, adică statul şi autorităţile de reglementare a statului, partenerii sociali şi asociaţiile profesionale.
Aşa cum arată în cuvântul său directorul general de la UM Cugir, Marin Morariu, organizarea conferinţei la Cugir dovedeşte, dacă mai era nevoie, continuarea tradiţiei industriei de apărare pe aceste meleaguri, meritul fiind al celor două entităţi: UM CUGIR şi Fabrica de Arme. Organizatorii doresc să aducă mulţumiri Primăriei şi Consiliului Local Cugir pentru sprijinul acordat în desfăşurarea manifestării precum şi locaţiilor care au asigurat cazarea delegaţilor. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de INUNDAȚII în Alba și alte zone din țară, până joi dimineața: Râurile vizate Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis miercuri 8 mai 2024, o avertizare cod galben de inundații în Alba, valabilă până joi dimineața, la ora 8:00. Sunt prognozate scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea