Rămâi conectat

Ştirea zilei

Formalităţile birocratice întârzie aflarea secretelor din subteranul oraşului Ocna Mureş

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Luni, 31 ianuarie, la Primăria Ocna Mureş s-a desfăşurat o dezbatere publică privind destinaţia banilor alocaţi de Guvernul României ca ajutor de urgenţă în urma prăbuşirii de teren din 22 decembrie anul trecut. S-a decis ca jumătate din bani să fie alocaţi refacerii străzii Mihai Eminescu (stradă distrusă parţial odată cu scufundarea supermarket-ului Plus), iar restul banilor urmează să fie alocaţi studiului de specialitate pentru subteranul oraşului. Viitoarea şosea va face legătura între strada Eminescu şi strada Lungă (spre Noşlac) preluând circulaţia de pe străzile Cloşca şi Crişan, a căror structură de rezistenţă nu face faţă traficului intens.Tot din aceşti bani se va curăţa şanţul de drenare de sub Uioara de Sus. Această decizie va fi supusă hotărârii consiliului local în şedinţa din 9 februarie.
Restul sumei primită de la Guvern este destinată plăţii pentru un studiu al subteranului din Ocna Mureş (partea administrată de primărie). Până acum specialiştii veniţi de la Cluj nu au putut da răspunsuri concrete: cum au fost înghiţite cele 150.000 metri cubi de pământ, dacă mai există goluri, cât e de adâncă groapa, dacă craterul se va extinde spre câmpul de sonde sau spre blocuri. Până la şedinţa de consiliu local din 9 februarie se va decide dacă este legal ca banii să fie încredinţaţi direct firmei (singura de acest fel din România) care a efectuat şi până acum studiile de cavernometrie sau se va pierde timp preţios şi cu formalităţile de solicitare de oferte destinate, până la urmă, aceleiaşi firme de specialitate.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Loc de joacă ”ca în povești” în satul Vingard, din comuna Șpring. Iulia Stănilă: ”Copilașii au avut răbdare, iar acum zâmbetele lor îmi încălzesc inima” Copilașii din satul Vingard, comuna Șpring, se pot bucura acum de un loc de joacă parcă desprins din povești. Locația unde a fost amplasat a avut parte de o schimbare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea