Rămâi conectat

Politică Administrație

Fonduri suplimentare pentru restaurarea Centrului Militar – cheltuielile au ajuns la peste 280.000 de euro

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Consiliul Județean Alba a suplimentat fondurile pentru reabilitarea clădirii Centrului Militar și a lansat o nouă licitație pentru lucrări de înlocuire a tâmplăriei exterioare existente și reparațiile aferente cu o valoare estimată la aproximativ 57.000 de euro (259.107 lei). Criteriul de atribuire al contractului este prețul cel mai scăzut iar data limită de depunere a ofertelor este 5 septembrie a.c.

În memoriul depus de proiectant se arată că ”în momentul de față asupra clădirii se executa lucrări de restaurare care cuprind zona demisolului precum și tencuirea și zugrăvirea fațadelor exterioare și înlocuirea sistemului de colectare a apelor pluviale (jgheaburi și burlane). În urma decopertării tencuielii s-a observat prezența acestor ancadramente de piatră care urmează a fi reparate sau înlocuite în funcție de gradul de degradare. Păstrarea tâmplăriilor existente din PVC sau din lemn ar afecta într-un mod negativ imaginea clădirii prin calitatea slabă a finisajului precum și prin gradul ridicat de degradare a tâmplăriilor de lemn, acesta fiind complet neadecvat unei cladiri monument istoric, amplasate într-o zonă considerată monument istoric, și anume în incinta Cetății Medievale Alba Iulia. Toți acești factori fac necesară și oportună intervenția asupra tâmplăriei exterioare a construcției pentru aducerea acesteia la condiții normale de siguranță și confort în conformitate cu valoarea istorică a zonei”.

Odată cu atribuirea noului contract suma alocată din bugetul județului pentru lucrările de reabilitare a clădirii Centrului Militar ajunge la o valoare de peste 280.000 de euro. Prima licitaţie pentru lucrările de restaurare a fost lansată de Consiliul Judeţean Alba în luna noiembrie 2011  iar contractul de lucrări a fost atribuit firmei Compact Construct SRL din Alba Iulia care a făcut cea mai bună ofertă (1.043.092 de lei) dintre cele 9 firme participante.

Potrivit șefului Direcţiei Tehnice din cadrul CJ Alba, Dan Popescu, după reabilitarea şi restaurarea faţadei și parterului clădirii situate în apropierea Porţii a III-a a Cetăţii Alba Carolina, care în momentul de faţă nu se integrează estetic în peisaj, se va doreşte amenajarea unui centru de informare turistică, a unei cafenele şi a unui atelier pentru artişti.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare” O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare, o piață în care autoritățile privesc pasive la posibile abuzuri și manipulări de preț, lipsite de instrumente de intervenție. Era de dorit ca plafonarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare