Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Fonduri pentru elevii care studiază în Alba Iulia și vor să se implice în comunitate. Peste 40.000 de lei pentru susținerea programelor „YouthBank” și „Change Makers”, în 2020, din bugetul local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Fonduri pentru elevii care studiază în Alba Iulia și vor să se implice în comunitate. Peste 40.000 de lei pentru susținerea programelor „YouthBank” și „Change Makers”, în 2020, din bugetul local

În baza protocolului de cooperare, semnat pe o perioadă de 10 ani între Municipiul Alba lulia și Fundația Comunitară Alba, Primăria alocă 49.600 lei din bugetul local pentru programele „YouthBank” și „Change Makers”, în 2020.

Consiliul Local Alba lulia a hotărât alocarea sumei de 49.600,00 lei în bugetul local pe anul 2020 pentru susținerea programelor “YouthBank” și „Change Makers”, în cadrul protocolului de cooperare dintre Municipiul Alba lulia și Fundația Comunitară Alba, sumă ce acoperă cheltuielile de instruire, transport, masă și cazare pentru beneficiari, realizarea materialelor de promovare, dezvoltarea suportului tehnic etc. în cele două programe.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

A fost aprobat protocolul de cooperare pe o perioadă de 10 ani între Municipiul Alba Iulia și Fundația Comunitară Alba, pentru implementarea în parteneriat a programelor “YouthBank” și “Change Makers”, în scopul dezvoltării durabile a comunității locale și pentru o mai bună interacțiune între activitățile antreprenoriale, instituționale și educaționale ale celor două entități, Municipiul Alba Iulia angajându-se să previzioneze și să aloce anual din bugetul local, Fundației Comunitare Alba, sumele necesare pentru activitatea derulată în cadrul protocolului de cooperare.

Fundația Comunitară Alba este o organizație recunoscută pentru calitatea și eficacitatea programelor de implicare a tinerilor în viața comunității, de dezvoltare a abilităților lor ca o premisă a succesului lor pe piața muncii și în viață.

YouthBank Alba este cel mai longeviv program YB din România, funcționând neîntrerupt din anul 2009, fiind singurul program prin care adolescenților le sunt finanțate direct inițiativele și care oferă un cadru în care ei să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte, dezvoltând importante abilități antreprenoriale în contextul unei angaj abilități scăzute a tinerilor în Alba și în țară.

Prin YouthBank: – 565 de liceeni au devenit lideri în generația tânără; – 406 liceeni albaiulieni au dezvoltat proiecte antreprenoriale în comunitate; – 67 de granturi au fost acordate de Fundație pentru aceste proiecte, reprezentând susținere financiară de cca. 163000 lei, plus know-how; – proiectele au avut peste 27.000 de beneficiari, din care peste 8.000 au fost tineri.

YouthBank Alba a fost desemnat “cel mai bun program de voluntariat în educație” la cele două ediții ale Galei Voluntarilor Alba, programul YB obținând importante premii la nivel național atât la Gala Societății Civile cât și la Gala Premiilor în Educație, o confirmare în plus că acest program este o excelentă școală de dezvoltare personală.

Programul “Change Makers” înseamnă pregătirea liceenilor din municipiul Alba Iulia pentru piața muncii prin antreprenorîat și dezvoltare personală, îmbunătățirea unor abilități importante (comunicare și relații publice, leadership, management de proiect, fundraising), implementarea acestui proiect generând, suplimentar, creșterea gradului de mobilizare a tinerilor în procesul de dezvoltare comunitară prin dezvoltarea unei atitudini proactive în comunitate.

Scopul programului este de a crește nivelul de educație antreprenorială, de a promova spiritul antreprenorial social în rândul liceenilor din Alba Iulia și de a dezvolta abilități importante prin care tinerii să fie pregătiți pentru piața muncii. Programul a avut un mare succes în comunitate, iar în cei 6 ani de implementare programul a avut ca beneficiari direcți cca. 290 de liceeni.

Obiectivele celor două programe, în anul 2020, sunt:

1. Implicarea tinerilor albaiulieni în viața comunității.

2. Dobândirea sau perfecționarea unor abilități extrem de importante pentru piața muncii și viitoarea carieră a liceenilor de azi, ca o premisă a creșterii angajabilității acestora, în condițiile în care șomajul în rândul tinerilor este dublu raportat la alte categorii de vârstă.

3. Angrenarea generației tinere, prin traininguri și educație nonformală, în adresarea unor nevoi ale comunității.

4. Dezvoltarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor.

5. Finanțarea proiectelor tinerilor de implicare în comunitate, prin acordare de granturi.

6. Promovarea modelelor de succes în comunitate în scopul inspirării tinerei generații și educării ei în sens civic.

Principalele activități ce vor fi realizate în anul 2020 în cele două programe sunt: Prin YouthBank se încurajează implicarea în comunitate a liceenilor, prin susținerea și finanțarea inițiativelor lor. în 2020 vor fi implicați direct, ca lideri, între 50 și 100 de tineri antreprenori sociali și vor fi implementate cel puțin 5 proiecte, finanțate în prealabil prin granturi ce vor totaliza cca. 20.000 lei și care vor avea peste 250 de beneficiari.

Prin Change Makers va fi realizată o campanie de promovare a antreprenoriatului social în toate liceele albaiuliene, pentru a fi promovate inițiativele tinerilor și prezentate exemplele de succes ale acestora în dezvoltarea de inițiative comunitare. în urma campaniei, vor fi selectați cca. 60 de liceeni, în urma unor aplicații și a unor evaluări individuale, fiind o preocupare motivația lor de a se implica în comunitate. Vor fi realizate apoi două ateliere de lucru, în vederea dezvoltării abilităților tinerilor selectați, prin educație nonformală, având ca scop final crearea premiselor de creștere a angajabilității lor.

Fiecare atelier se va desfășura pe parcursul a 2-3 zile în care, pe lângă dezvoltarea personală și antreprenorială, tinerii se vor întâlni cu antreprenori de succes. Municipiul Alba Iulia va fi promovat, ca și până acum, ca partener principal în cadrul YouthBank și Change Makers, în toate materialele de comunicare, online și offline, ce vor fi realizate pentru diseminarea în comunitate a celor două programe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba: Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Rezultate remarcabile ale olimpicilor geografi din Alba, la faza națională. Trei elevi au susținut proba de baraj în vederea calificării pentru etapa internațională. Ce alte premii au obținut Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea