Rămâi conectat

Actualitate

Fonduri de aproape 33 de milioane de lei pentru Programul de realizare a sistemului național antigrindină, aprobate de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unei Hotărâri de Guvern adoptate în ședința de joi a Executivului, Programul de realizare a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor va beneficia anul acesta de fonduri în valoare de 32,981 milioane de lei, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

”Guvernul a aprobat, printr-o Hotărâre, obiectivele și finanțarea etapei a XIX – a 2018 a Programului de realizare a sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor. Etapa din acest an a programului va beneficia de fonduri în sumă de 32.981 mii lei. Fondurile sunt asigurate prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2018”, se spune într-un comunicat al MADR.

În cadrul etapei a XIX-a 2018 a programului sunt prevăzute a se realiza următoarele obiective: studii, proiecte tehnice, execuție lucrări, achiziție echipamente și dotări, în condițiile legii, pentru Centrul Zonal de Coordonare Moldova – Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 1 Iași cu grupurile din structură, pentru Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea, pentru Centrul Zonal de Coordonare Transilvania – Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Mureș, pentru Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Timiș, pentru Unitatea Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova, pentru Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Oltenia și studii și programe experimentale în domeniul intervențiilor active în atmosferă prin utilizarea de noi tehnologii, respectiv aviația.

Programul de realizare a sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor a parcurs până acum 18 etape anuale de dezvoltare, implementarea acestuia continuându-se până la crearea în România a unui sistem național coerent, în măsură să asigure protecția populației și a economiei la efectele și pagubele provocate de căderile de grindină și a secetei severe din sudul și sud-estul României.

”Obiectivele programului se vor atinge treptat, pe măsura implementării sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 173/2008 privind intervențiile active în atmosferă cu modificările și completările ulterioare. Potrivit legii mai sus menționate prin hotărâri ale Guvernului se stabilesc, anual, obiectivele, ca și fondurile ce urmează a fi alocate pentru realizarea acestora”, se precizează în comunicat.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea