Rămâi conectat

Actualitate

“Fondul pentru Fapte Bune” așteaptă propuneri de proiecte din partea ONG-urilor. Înscrie-ți proiectul până în 28 august!

Ziarul Unirea

Publicat

în

“Fondul pentru fapte bune” este un program de finantare de tipul “cerere de propuneri” si se adreseaza organizatiilor neguvernamentale (asociatii, fundatii sau federatii) care doresc sa deruleze proiecte din domeniile educatiei, sanatatii si serviciilor sociale, proiecte care asigura acces la educatie, servicii medicale si servicii sociale pentru copii, tineri si batrani defavorizati social, economic sau fizic. Fiecare proiect poate beneficia de finantare in valoare de pana la 70.000 de Euro.

 

Cea de a treia ediție a “Fondul pentru fapte bune” are un buget de 350.000 euro și este un proiect al Fundatiei Vodafone Romania

“In cei doi ani, de cand am lansat “Fondul pentru Fapte Bune”, am implementat 19 proiecte in orase din intreaga tara: Bucuresti, Cluj Napoca, Baia Mare, Voluntari Ilfov, Brasov, Sibiu, Alba-Iulia, precum si in comunitatile rurale din judetele Bacau, Botosani, Buzau, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea”, a declarat Angela Galeta, Director, Fundatia Vodafone Romania.

 

INSCRIERE

La aceasta runda de finantare pot avea acces toate organizatiile neguvernamentale inregistrate legal in Romania. Inscrierea aplicatiilor se face online, pe site-ulvodafone.grantwizard.ro. Tot pe aceasta pagina sunt disponibile informatiile privind procesul de inscriere, regulamentul, criteriile de selectie, formularul de inscriere, precum si calendarul rundei de finantare.

 

Proiectele eligibile pot acoperi zone diverse, cum ar fi, de exemplu: cresterea calitatii serviciilor medicale intr-o institutie medicala, imbunatirea accesului la educatie si servicii publice de asistenta medicala pentru categoriile defavorizate, cresterea calitatii procesului de invatamant, prevenirea abandonului scolar si familal, sau oferirea de servicii sociale pentru categorii defavorizate.

 

Evaluarea proiectelor propuse spre finantare va fi facuta de o echipa formata din membri ai Consiliului de Administratie, membri ai Fundatiei Vodafone Romania si consultanti externi. Printre criteriile de selectie se numara: concordanta cu misiunea Fundatiei Vodafone Romania si cu domeniile eligibile pentru aceasta runda de finantare (educatie, sanatate, servicii sociale), originalitatea, relevanta, alocarea eficienta a resurselor umane si financiare, planificarea eficienta a activitatilor, sustenabilitatea sau impactul proiectului. Vor avea prioritate proiectele care folosesc tehnologia si aplicatiile mobile pentru a imbunatati viata persoanelor dezavantajate, proiectele care se desfasoara pe o arie geografica extinsa si cele cu un numar mare de potentiali beneficiari.

 

Calendarul rundei de finantare este urmatorul:

 

3 – 28 august 2015: inscrierea online a proiectelor;

31 august – 11 septembrie 2015: evaluarea proiectelor inscrise in concurs;

14 – 25 septembrie 2015: anuntarea publica a rezultatelor.

 

Fundatia Vodafone Romania a lansat “Fondul pentru fapte bune” in anul 2013, pentru a marca aniversarea a 15 ani de activitate si din dorinta de a oferi sprijin si altor organizatii decat celor sustinute in mod traditional. Lista proiectelor sustinute in 2013 si 2014 prin acest program este disponibila pe site-ul vodafone.grantwizard.ro.

BT


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea