Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOCAR de Pestă Porcină Africană, la mistreț, pe raza localității Câmpeni: Se interzic târgurile de animale pentru 21 de zile

FURDUI Alexandru

Publicat

în

FOCAR de Pestă Porcină Africană, la mistreț, pe raza localității Câmpeni: Se interzic târgurile de animale pentru 21 de zile

Organizarea târgurilor de animale în oraşul Câmpeni este suspendată pe perioadă de 21 de zile, după ce un focar de pestă porcină africană, la mistreț a fost depistat pe un fond de vânătoare.

Din cauza apariţiei unui focar de Pestă Porcină Africană la mistreţ pe raza fondului de vânătoare 4 Valea Bistrei, aparţinător de Asociaţia Căpriorul Certege s-a adoptat un plan de măsuri în Centrul Local de Combatere a Bolilor Alba, unde este dispusă şi măsura interzicerii efectuării de târguri de animale pentru 21 de zile de la confirmarea bolii în zona afectată stabilită.

„Din cauza apariției unui focar de Pestă Porcină Africană la mistreț pe raza localității Câmpeni DSVSA interzice organizarea de târguri de animale pentru 21 de zile. În consecință DSVSA nu aprobă organizarea târgului de animale din data de 5 noiembrie 2022, conform legislației în vigoare”, au scris reprezentanții primăriei orașului Câmpeni, pe facebook.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Pensii 2023: Punctul de pensie majorat cu 12,5% și ajutoare pentru pensionarii cu pensii mici

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Pensii 2023: Punctul de pensie majorat cu 12,5% și ajutoare pentru pensionarii cu pensii mici

În cursul zilei de luni, coaliția de guvernre ar fi ajuns la un acord de principiu referitor la majorarea punctului de pensie cu 12,5%.

În plus față de majorarea punctului de pensie, pensionarii cu pensie de până în 1.500 de lei vor primi un ajutor suplimentar de 1.000 de lei, pensionarii cu pensie între 1.500 și 2.000 de lei ar urma să primească de la stat o sumă suplimentară de 800 de lei, iar pensionarii cu pensie între 2.000 și 3.000 de lei ar putea primi o sumă suplimentară de 600 de lei, potrivit discuțiilor din coaliție.

Elit - Gustul Desăvârșit

S-a negociat astfel compromis între o variantă PSD cu creștere de 6,2% plus ajutoare one-off și varianta PNL de creștere a punctului de pensie cu 15%.

Persoanele cu handicap vor încasa a 13-a indemnizație, au mai discutat liderii coaliției, susțin sursele citate. Indemnizațiile pentru veterani, văduve de război și urmașii acestora se vor majora cu 30%, potrivit discuțiilor din coaliție.

Potrivit Antena 3, coaliția de guvernare ar fi ajuns la un acord privind majorarea punctului de pensie cu 12,5%.

De asemenea, pe lângă majorarea care se va aplica tuturor pensiilor, cei cu pensii mici vor primi un ajutor din partea statului. Mai exact, coaliţia ar mai fi decis acordarea unor ajutoare pentru pensionarii cu pensii mici, astfel:

  • 1.000 de lei pentru pensionarii cu pensii sub 1500
  • 800 de lei pentru cei cu pensii intre 1500 si 2500
  • 600 de lei pentru cei cu pensii intre 2500 – 3000 de lei.

Sursa: stiripesurse.ro, dcnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea sistemului de alimentare cu apă și de canalizare menajeră, în Gârbova. A fost solicitat acordul de mediu din partea APM Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Modernizarea sistemului de alimentare cu apă și de canalizare menajeră, în Gârbova. A fost solicitat acordul de mediu din partea APM Alba

Primăria comunei Gârbova a solicitat avizul de mediu pentru proiectul „Modernizare și extindere sisteme de alimentare cu apă și de canalizare menajeră în comuna Gârbova, județul Alba”, investiție în valoarea de peste 8 milioane de lei.

Comuna Gârbova dispune în prezent de un sistem de alimentare cu apă ce acoperă localităţile Gârbova şi Reciu. Localitatea Cărpiniş nu dispune de sistem de alimentare cu apă.

Elit - Gustul Desăvârșit

Alimentarea cu apă a localităţilor Reciu şi Gârbova se realizează prin intermediul unei conducte de aducţiune ce transportă apa din aducţiunea magistrală existentă în zona localităţii Câlnic. Din rezervorul localităţii Reciu, apa este pompată în gospodăria de apă a localităţii Gârbova amplasată la o cotă joasă din vestul localităţii Gârbova.

Iar din gospodăria de apă existentă în localitatea Gârbova apa este pompată în reţeaua de distribuţie, existând în prezent disfuncţionalităţi în asigurarea presiunii necesare la branşamentele individuale în zonele înalte din vestul localităţii.

Conform strategiei Operatorului Regional al sistemului de alimentare cu apă, pentru alimentarea cu apă a localităţii Cărpiniş, debitul disponibil este acumulat în prezent în rezervorul existent ]n extravilanul localităţii Căpâlna, UAT Săsciori, fiind necesară execuţia unei conducte de aducţiune pentru transferul acestuia către Cărpiniş.

Pe lângă disfuncţionalităţile constructive ale sistemului de alimentare cu apă din localitatea Gârbova, datorate în primul rând poziţiei gospodăriei de apă existente, au fost identificate şi disfuncţionalităţi de ordin tehnic datorate configuraţiei reţelei de distribuţie, sistemul nefiind capabil să asigure presiunea necesară la branşamentele tuturor consumatorilor.

În vederea remedierii disfuncţionalităţilor identificate, autorităţile locale îşi propun realizarea unei modernizări a sistemului de alimentare cu apă, prin optimizarea modului de funcţionare al reţelei de distribuţie din localitatea Gârbova, extinderea reţelei pentru acoperirea întregii localităţi precum şi execuţia unui ansamblu de construcţii şi instalaţii pentru asigurarea alimentării cu apă a localităţii Cărpiniş.

Necesitatea investiţiei derivă din obligativitatea adoptării urgente a unor măsuri pentru remedierea deficienţelor sistemului existent de alimentare cu apă astfel încât întregul sistem să fie funcţional şi autorizat de către instituţiile abilitate.

Descrierea situaţiei propuse

Alimentarea cu apă a localităţilor Reciu şi Gârbova se realizează prin intermediul unei conducte de aducţiune ce transportă apa din aducţiunea magistrală existentă în zona localităţii Câlnic.

Întrucât localitatea Cărpiniş nu dispune în prezent de sistem de alimentare cu apă, se propune alimentarea acesteia prin transport sub presiune apă din rezervorul existent în extravilanul localităţii Căpâlna, Comuna Săsciori prin intermediul unei staţii de pompare propusă în amplasamentul rezervorului existent.

Apa potabilă ajunge în localitatea Cărpiniş în rezervorul de înmagazinare propus în localitate. La plecarea din rezervor spre reţeaua de distribuţie a localităţii, se va justa doza de clor prin intermediul staţiei de clorinare prevăzută în amplasamentul Gospodăriei de apă Cărpiniş.

Reţeaua de distribuţie prevăzută pentru localitatea Cărpiniş va acoperi necesarul de apă al localităţii, fiind prevăzută cu cămine de vane şi hidranţi pentru stingerea incendiilor.

Pentru consumatorii localităţii se vor realiza branşamente individuale prin montarea de cămine de branşament la limita de proprietate.

Pentru remedierea disfuncţionalităţilor de ordin tehnic ale sistemului de alimentare cu apă din localitatea Gârbova, se propune realizarea unei gospodării de apă pe un amplasament ce permite alimentarea cu apă gravitaţional a sistemului. În prezent alimentarea cu apă se realizează prin pompare, motiv pentru care nu este asigurată presiunea necesară la branşamentele tuturor consumatorilor. Aşadar, viitorul amplasament al gospodăriei de apă Gârbova se va realiza în extravilanul localităţii pe traseul conductei de aducţiune din localitatea Reciu. Gospodăria de apă va avea în componenţă şi staţia de clorinare pentru ajustarea dozei de clor a apei înainte de distribuţia către consumatorii finali.

Ca urmare a amplasării gospodăriei de apă la o cotă care să permită alimentarea cu apă gravitaţional, sunt necesare optimizări ale sistemului de distribuţie apă existent prin montarea unor vane de reglare presiune pe traseu. De asemenea, sunt prevăzute extinderi ale sistemului de alimentare cu apă în localitatea Gârbova în zona drumului judeţean DJ 106F de-o parte şi de alta a acestuia.

Modernizare sistemului de alimentare cu apă din comuna Gârbova presupune următoarele obiecte de investiţie:

1. Conductă de aducţiune pentru localitatea Cărpiniş;

2. Gospodărie de apă cu rezervor şi staţie de clorinare pentru localitatea Cărpiniş;

3. Reţea de distribuţie a apei în localitatea Cărpiniş;

4. Branşamente individuale în localitatea Cărpiniş;

5. Gospodărie de apă cu rezervor şi staţie de clorinare în localitatea Gârbova;

6. Modernizare şi extindere reţea de distribuţiei a apei în localitatea Gârbova.

Principalele efecte pozitive directe ale implementării investiţiei în zona studiată sunt:

– Ridicarea standardului de viaţă a populaţiei rezidente în zonă prin asigurarea accesului la cele două utilităţi în condiţii corespunzătoare;

– Dezvoltarea spaţiului rural;

– Susţinerea stopării fenomenului de depopulare din mediul rural prin reducerea decalajelor rural-urban;

– Atragerea de noi investiţii în zonă, dezoltarea turismului rural;

– Diminuarea tendinţelor de declin social şi economic;

– Crearea de noi locuri de muncă;

– Diminuarea discrepanţelor dintre diferite zone rezidenţiale învecinate, prin asigurarea accesului la utilităţi publice de calitate, furnizate de un operator unic, cu tarif unitar;

– Centralizare şi evidenţă unitară a tuturor construcţiilor şi instalaţiilor de alimentare cu apă şi canalizare, ce vor fi pe viitor operate de un Operator Regional unic.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Lacrimi și zeci de mesaje de condoleanţe pentru eleva de doar 17 ani de la „HCC” Alba Iulia, care și-a pierdut viața în mod tragic, la o sală de fitness: „Drum lin spre îngeri!”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Lacrimi și zeci de mesaje de condoleanţe pentru eleva de doar 17 ani de la „HCC” Alba Iulia, care și-a pierdut viața în mod tragic, la o sală de fitness: „Drum lin spre îngeri!”

Zeci de mesaje de condoleanțe au început să fie postate în mediul online în cursul acestor zile, odată cu aflarea veștii tragice că F.M, o elevă de doar 17 ani de la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, s-a stins din viață.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIA din Alba Iulia: Care este cauza morții elevei de doar 17 ani, care și-a pierdut viața într-o sală de fitness

Tânăra se afla la o sală de fitness din municipiul Alba Iulia când, în timpul unui exercițiu, a acuzat stări de rău.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din păcate, F.M și-a pierdut viața la scurt timp, ea intrând în stop cardio-respirator, fără ca și salvatorii să aibă vreo șansă în a îndrepta acest destin tragic.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE fără margini în Alba Iulia: O elevă de doar 17 ani și-a pierdut viața, într-o sală de fitness

„Off doamne,Dumnezeu sa o odihnească în pace și familiei multă putere.

Condoleanțe familiei și Dumnezeu să o odihnească în pace !

Citește șiMesaje de condoleanțe

Condoleante.Dumnezeu sa o odihneasca. Multe necazuri s-au intamplat saptamana aceasta

Dumnezeu sa o odihnească în pace!Trist…Sincere condoleanțe familiei îndurerate!

DUMNEZEU SA O ODIHNEASCA PACAT AVEA VIATA INAINTE !!!Dumnezeu sa Le dea putere mare parintiilor pentru aceasta mare durere

Dumnezeu sa o odihneasca in pace! Sincere condoleante familiei!

Bunul Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace !

Drum lin spre îngeri! Nu te vom uita niciodată! Condoleanțe familiei!”, au fost doar câteva dintre zecile de mesaje pe care eleva Colegiului Național le-a primit din partea cunoscuților săi, în această zi tristă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea