Focar de pestă porcină africană la Ciuguzel. În sat, nu mai guiță niciun porc…

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Focar de pestă porcină africană la Ciuguzel. În sat, nu mai guiță niciun porc…

Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat existența genomului virusului pestei porcine africane la un purcel suspectat inițial de boala edemelor din gospodăria unei femei din satul Ciuguzel, comuna Lopadea Nouă, ne-a declarat dr. Vasile Spînu, directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba (DSVSA).

El a precizat că a fost delimitat focarul, au fost impuse restricții sanitar-veterinare de circulație a animalelor, trebuie făcută inventarierea și trebuie adoptate în Comitetul Local pentru Combaterea Bolilor coordonat de prefectul Nicolae Albu măsurile din manualul pentru combaterea PPA.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

La Ciuguzel, se pare că unii săteni s-ar fi apucat deja să-și taie porcii, ca să poată beneficia de pe urma lor, de teamă să nu li se îmbolnăvească animalele din bătătură și să fie impusă sacrificarea acestora ca măsură de prevenire a răspândirii PPA.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

DSVSA Alba a avertizat populația județului să respecte măsurile pentru prevenirea răspândirii PPA, pentru a nu se ajunge în situația de a trebui să fie sacrificați în masă toți porcii dintr-o localitate sau de pe o întreagă zonă, din cauza înmulțirii focarelor.