Rămâi conectat

Actualitate

FMI a declarat recesiune globală generată de criza COVID-19: Mai mult de 80 de ţări au contactat Fondul pentru finanţare de urgenţă

Ziarul Unirea

Publicat

în

FMI a declarat recesiune globală generată de criza COVID-19: Mai mult de 80 de ţări au contactat Fondul pentru finanţare de urgenţă

Deteriorarea economică provocată de criza coronavirusului a fost clasificată de către Fondul Monetar Internaţional (FMI) drept o recesiune globală, potrivit Euronews.

Kristalina Georgieva, care a preluat anul trecut conducerea FMI atunci când Christine Lagarde a plecat la Banca Centrală Europeană, a dat verdictul la finalul săptămânii trecute, în timpul unei şedinţe a Comitetului Financiar al Fondului – care reprezintă 189 de ţări.

„Estimăm o revenire în 2021. De fapt, am putea înregistra chiar o revenire puternică, însă doar dacă reuşim să oprim răspândirea virusului peste tot şi să prevenim transformarea problemelor de lichiditate în probleme de solvabilitate”, a spus bulgăroaica Kristalina Georgieva, care a condus şi Banca Mondială înainte de a prelua şefia FMI.

La începutul unii martie, FMI a anunţat că va mobiliza o capacitate de finanţare pentru criză în valoare de 1.000 miliarde dolari, iar acum Georgieva a decis să dubleze această capacitate.

FMI le cere ţărilor care au nevoie de ajutor să aplice cât mai repede pentru acesta, astfel încât să poată limita pagubele economice.

Numărul ţărilor care apelează la FMI creşte rapid. Până acum, 50 de ţări cu economii de dimensiuni mici şi 31 de ţări cu economii de dimeniuni medii au aplicat deja pentru finanţare de urgenţă din partea fondului.

Georgieva a evidenţiat că FMI face tot ce poate pentru a răspunde rapid crizei de sănătate şi pentru a limita impactul economic.

sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea