Rămâi conectat

Ştirea zilei

Flota TAROM va fi reînnoită

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a declarat joi că flota TAROM va fi reînnoită, precizând că demersurile în acest sens au început deja, iar până în ianuarie 2017 va fi stabilită și configurația de rute cea mai avantajoasă pentru companie.

TaromSorin Bușe a declarat, în județul Alba, după ce a vizitat șantierele Autostrăzii Sebeș-Turda, că planul Ministerului Transporturilor este de a reînnoi flota Tarom, iar acest lucru nu va fi dificil pentru că demersurile au început deja.

Ministrul a adăugat că aeronavele mari de tip Airbus au ajuns într-o fază critică a exploatării, iar în cazul în care s-ar continua cu ele ar fi costuri foarte mari pentru reparații.

”Este vorba de aeronavele mari, de Airbus-uri care au ajuns într-o fază critică a exploatării în care, dacă am continua, ar fi costuri foarte mari şi pentru reparații, dar şi pentru mentenanţă.  Nu mai sunt nişte aeronave foarte noi, nu sunt eficiente ca şi consum de combustibil (…) Trebuie căutate alte aeronave care să corespundă configurației actuale de zbor. A început acum un proces de reanalizare a tot modelului de business (…) și cu ajutorul consultanților să găsim care o să fie configuraţia de rute care este cea mai avantajoasă pentru Tarom şi care poate să aducă cel mai mare venit”, a mai spus Bușe.

Ministrul a subliniat că în funcție de această configurație se va concretiza exact flota care o să rămână în continuare.

”Această analiză a modelului de business, cu ajutorul consultanţei, dorim să o terminăm la sfârşitul anului, poate în ianuarie anul viitor şi atunci vom decide exact aeronavele. Cele care trebuiau înlocuite erau cele de capacitate mare (…) ATR-urile trebuie şi ele, e clar că sunt la o anumită etapă a vieţii lor. Când o să terminăm etapa aceea de consultanţă, o să hotărâm modelul de business, rutele pe care mergem şi în funcţie de asta o să fie comandate aeronave noi”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Cu excepţia celor două aeronave mari care trebuie înlocuite până la sfârşitul anului, restul aeronavelor pot fi folosite, nefiind în stare critică, a mai spus ministrul.

Acesta a apreciat că nu este obligatoriu ca aeronavele care vor fi achiziționate să fie noi.

”O să ne uităm la achiziţia de aeronave şi în funcţie de raport preţ, calitate, model, funcţie de rute, o să alegem cele care corespund modelului pe care îl alegem”, a conchis Sorin Bușe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea