Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Florin Roman, ”Omul marilor proiecte” – super-eroul din Cealaltă Capitală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Veste bună pentru români! După Superman, Spiderman, Batman și alți ”mani” – super-eroi de poveste cunoscuți în toată lumea, iată că a mai apărut unul, autohton, Roman – ”Omul marilor proiecte”. Lui i s-a dus vestea deocamdată doar până la București, și asta pentru că și-a supărat așa-zisul prieten – ministrul Dan Șova, cu a cărui autostradă Sebeș-Turda ”s-a bătut în piept” prea mult.

După o campanie asiduă în presa scrisă și televiziune, dar și prin biroul de răspândire a marilor realizări, înființat pe un site de socializare, Roman a decis că are nevoie de și mai multă publicitate așa că s-a cocoțat pe niște panouri din oraș, fără vreun motiv anume (că alegerile sunt foarte departe), doar așa, pentru că poate, și ca să moară dușmanii de necaz.

Aflând ce se întâmplă la Alba Iulia, Șova (bunul prieten al super-eroului autohton) s-a oțărât urgent la colegii social-democrați locali: ”Nu îl mai lăsați pe Florin Roman să îşi facă pancarte cu autostrada Sebeş-Turda! Este munca făcută de noi şi este ideea, vă spun cu certitudine, direct de la sursă, este ideea premierului Ponta, la care a ţinut foarte mult şi pe care a negociat-o la Comisia Europeană şi a obţinut-o la finanţare, în luna mai a acestui an”, a spus ministrul citat, bineînțeles, de un ziar național.

Ups! Mai penibil nici că se putea! Să ți se comunice prin presa națională că ai luat un șut în dos de la un „prieten„ și coleg de uniune pe linie politică, nu e chiar de neglijat! Însă, ca orice super-erou cu nervi tari și ”carcasă” rezistentă, Roman a tradus declarația așa: ”Astăzi domnul ministru Șova m-a ocărât, zic eu prietenește, în fața activului PSD”.

Cât despre mesajul pe care vrea să-l transmită de pe panouri – că vom ajunge la Viena în 7 ore și nu în 9 ca până acum… cu regret trebuie să-l anunț pe domnul Roman că a avut un sfătuitor foarte prost: nu cred că se vor bucura foarte mulți dintre locuitorii orașului (mare parte dintre ei șomeri, pensionari sau angajați prost plătiți) de această facilitate. Nu toată lumea a încasat timp de câțiva ani miliarde din bani publici, numai bune de tocat în faimoasa capitală a shopping-ului european.

Dar așa se întâmplă când ajungi să te crezi super-erou și trăiești pe altă planetă: e greu să cobori cu picioarele pe pământ și să vezi realitatea din jurul tău. Așa ajungi, de pildă, să le vorbești studenților despre școala profesională, școlarilor – despre autostradă etc. Ar mai fi de menționat și Alba Iulia – Capitală Culturală Europeană, dar asta face parte din capitolul marilor proiecte… uitate demult !


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea