Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Roman: ”Mircea Hava a început lupta de gherilă. În lipsă de argumente sunt catalogat ca fiind tembel și maimuță”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, a reacționat în această dimineață la declarațiile primarului Mircea Hava care recent, într-o conferință de presă, spunea că în privința autostrăzii Sebeș-Turda s-a ajuns ”într-un hal nu de populism, ci de tembelism, pentru că cineva vorbeşte fără ştie, ia lucrurile din zbor, le trânteşte şi toată lumea este pe spate”.

Liberalul consideră că primarul recurge la atacuri la persoană deoarece nu are argumente să justifice Avizul Negativ dat pentru Certificatul de Urbanism, care împiedică derularea procedurilor pentru construcția autostrăzii.

Vreau ca toată lumea să știe că cel care pune cele mai multe bețe în roate autostrăzii Sebeș-Turda este președintele PDL Alba, primarul Mircea Hava. Știind că autostrada este dorită de cetățeni, Hava a început lupta de gherilă, aruncând din Serviciul Urbanism al primăriei informații false și documente alarmiste. În acest joc murdar, unii cetățeni sunt anunțați că le vor fi demolate casele deși traseul nu este definitiv și acest lucru nu se va întâmpla. A aprobat în 2008 demolarea a 8 case iar acum se împotrivește la o demolare. În paralel, unii consilieri locali PDL din localitățile traversate de autostradă au început să arunce tot soiul de dezinformări și manipulări. Totul pentru a întârzia o investiție de 900 de milioane de euro, de care Alba are nevoie ca de aer, dar și care înseamnă scoaterea din izolarea economică pe care Hava a impus-o voit.

În sărăcie și izolare poate controla mai ușor masele. Singurul lucru pe care și l-a asumat Hava a fost Avizul negativ pentru Certificatul de Urbanism, adică piedica la noua autostradă. L-am văzut declarând public că nu a dat aviz întrucât dorește un nou nod la ieșire din Alba Iulia. În documentul de respingere spune altceva, că are PUG-ul în avizare. Acest om minte câteodată precum respira. Solicitarea a fost înaintată de CJ Alba. În această săptămână am avut două discuții cu primarul, a cărei concluzie era să facem front comun pentru a doua urcare/coborare și să nu mai facem declarații publice până după întâlnirea tehnică de săptămâna viitoare.

Rezultatul: Hava iasă ulterior cu două declarații degradante pentru un primar. Folosind atacul la persoană, în lipsa argumentelor sunt catalogat pe rând ca fiind „tembel” sau „maimuță”. Îmi pare rău dar nu pot coborî discuția atât de jos, cu un om fără caracter și fără cuvânt. M-am convins că acest om este prea lipit de trecut pentru a se mai putea schimba. Nu a învățat nimic din lucrurile bune care se întâmpla la CJ Alba dacă există respect reciproc.

Cât timp acest om ne va conduce, Alba Iulia va fi subdezvoltată economic și nu vom avea locuri de muncă. Orașul este împărțit bucată cu bucată de Hava cu oamenii de afaceri de casă, care se îmbogățesc în timp ce albaiulienii sărăcesc, iar locurile de muncă lipsesc cu desăvârșire. Toate astea se întâmplă programat. Din acest motiv Mircea Hava se opune autostrăzii. Și pe față și pe dos.

Dacă altădată avea pârghiile necesare pentru a stopa investițiile, de această dată nu o mai poate face. Și știe asta. O poate doar întârzia. Investiția este făcută de Guvern și UE. Le spun clar și răspicat numeroșilor cetățeni care m-au interpelat pe acest subiect că autostrada Sebeș-Turda se face, iar Hava trebuie ignorat și lăsat să urle la Luna!

L-am auzit pe Hava, vorbind de șpagă: e un subiect sensibil pentru el, vorbește de funie în casa spânzuratului! Așadar, îi asigur pe cetățeni că de data asta vor câștiga, iar Hava va pierde: autostrada Sebeș-Turda SE FACE!!!”, a transmis Florin Roman.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea