Rămâi conectat

Ştirea zilei

Florin Roman: ”Mircea Hava a început lupta de gherilă. În lipsă de argumente sunt catalogat ca fiind tembel și maimuță”

Publicat

în

Vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, a reacționat în această dimineață la declarațiile primarului Mircea Hava care recent, într-o conferință de presă, spunea că în privința autostrăzii Sebeș-Turda s-a ajuns ”într-un hal nu de populism, ci de tembelism, pentru că cineva vorbeşte fără ştie, ia lucrurile din zbor, le trânteşte şi toată lumea este pe spate”.

Liberalul consideră că primarul recurge la atacuri la persoană deoarece nu are argumente să justifice Avizul Negativ dat pentru Certificatul de Urbanism, care împiedică derularea procedurilor pentru construcția autostrăzii.

Vreau ca toată lumea să știe că cel care pune cele mai multe bețe în roate autostrăzii Sebeș-Turda este președintele PDL Alba, primarul Mircea Hava. Știind că autostrada este dorită de cetățeni, Hava a început lupta de gherilă, aruncând din Serviciul Urbanism al primăriei informații false și documente alarmiste. În acest joc murdar, unii cetățeni sunt anunțați că le vor fi demolate casele deși traseul nu este definitiv și acest lucru nu se va întâmpla. A aprobat în 2008 demolarea a 8 case iar acum se împotrivește la o demolare. În paralel, unii consilieri locali PDL din localitățile traversate de autostradă au început să arunce tot soiul de dezinformări și manipulări. Totul pentru a întârzia o investiție de 900 de milioane de euro, de care Alba are nevoie ca de aer, dar și care înseamnă scoaterea din izolarea economică pe care Hava a impus-o voit.

Elit - Gustul Desăvârșit

În sărăcie și izolare poate controla mai ușor masele. Singurul lucru pe care și l-a asumat Hava a fost Avizul negativ pentru Certificatul de Urbanism, adică piedica la noua autostradă. L-am văzut declarând public că nu a dat aviz întrucât dorește un nou nod la ieșire din Alba Iulia. În documentul de respingere spune altceva, că are PUG-ul în avizare. Acest om minte câteodată precum respira. Solicitarea a fost înaintată de CJ Alba. În această săptămână am avut două discuții cu primarul, a cărei concluzie era să facem front comun pentru a doua urcare/coborare și să nu mai facem declarații publice până după întâlnirea tehnică de săptămâna viitoare.

Rezultatul: Hava iasă ulterior cu două declarații degradante pentru un primar. Folosind atacul la persoană, în lipsa argumentelor sunt catalogat pe rând ca fiind „tembel” sau „maimuță”. Îmi pare rău dar nu pot coborî discuția atât de jos, cu un om fără caracter și fără cuvânt. M-am convins că acest om este prea lipit de trecut pentru a se mai putea schimba. Nu a învățat nimic din lucrurile bune care se întâmpla la CJ Alba dacă există respect reciproc.

Cât timp acest om ne va conduce, Alba Iulia va fi subdezvoltată economic și nu vom avea locuri de muncă. Orașul este împărțit bucată cu bucată de Hava cu oamenii de afaceri de casă, care se îmbogățesc în timp ce albaiulienii sărăcesc, iar locurile de muncă lipsesc cu desăvârșire. Toate astea se întâmplă programat. Din acest motiv Mircea Hava se opune autostrăzii. Și pe față și pe dos.

Dacă altădată avea pârghiile necesare pentru a stopa investițiile, de această dată nu o mai poate face. Și știe asta. O poate doar întârzia. Investiția este făcută de Guvern și UE. Le spun clar și răspicat numeroșilor cetățeni care m-au interpelat pe acest subiect că autostrada Sebeș-Turda se face, iar Hava trebuie ignorat și lăsat să urle la Luna!

L-am auzit pe Hava, vorbind de șpagă: e un subiect sensibil pentru el, vorbește de funie în casa spânzuratului! Așadar, îi asigur pe cetățeni că de data asta vor câștiga, iar Hava va pierde: autostrada Sebeș-Turda SE FACE!!!”, a transmis Florin Roman.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

Angajările la stat, SUSPENDATE de la 1 iulie: Guvernul are în plan scăderea cheltuielilor bugetare

Publicat

în

Angajările la stat, SUSPENDATE de la 1 iulie: Guvernul are în plan scăderea cheltuielilor bugetare

În sedința din seara zilei de luni, 23 mai, Coaliția de guvernare PNL-PSD-UDMR a decis să introducă o serie de măsuri „pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public”.

Această măsură face parte din noul pachet de măsuri sociale și economice „Sprijin pentru România”, lansat de Coaliția de guvernare.

1. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.

Elit - Gustul Desăvârșit

2. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

3. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

4. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Publicat

în

FOTO| Admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia, elevul fruntaș Flavius Taflan își reconfirmă statutul de elev de excepție: Premii la olimpiada de franceză și engleză

Elevul fruntaș Flavius Taflan (clasa a IX-a) este fascinat de limbile străine pe care le studiază cu pasiune. Pentru a acumula cunoștințele și se perfecționa, învață constant, dedică timp și multă atenție studiului. Și-a testat cunoștințele la fazele județene ale olimpiadelor de limba franceză și limba engleză unde a reușit să obțină Premiul I, respectiv Premiul III.

Citește și: FOTO | Elev de excepție al Făgărașului, admis cu 9,97 la Colegiul Militar din Alba Iulia

Calificarea la etapa națională a Olimpiadei de Limba Franceză a reprezentat pentru Flavius nu doar un succes școlar ci și o motivație de a continua să aprofundeze acestă disciplină. În colegiul militar Flavius a reușit, sub îndrumarea doamnei profesoare Carmen Roman, să își consolideze baza de cunoștințe de limba franceză, formată pe perioada gimnaziului și cu ambiție și dorința de a se autodepăși a reușit să obțină un punctaj foarte bun la faza națională a olimpiadei, punctaj care i-a adus mențiune.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: FOTO| Impresiile unui „boboc” după prima lună la Colegiul Militar din Alba Iulia: „Îndrăgesc uniforma militară și mi-am dorit să continui tradiția familiei”

„Acest premiu obținut la Olimpiada Națională de Limba Franceză este rezultatul muncii și perseverenței. Sub îndrumarea doamnei profesoare am înteles nevoia unei pregătiri riguroase pentru a obține o astfel de performanță și mi-am concentrat forțele asupra dobândirii abilităților necesare pentru a face față cu brio acestui concurs național. În fiecare zi, cu gândul la marea competiție, am muncit intens, fără să pierd din vedere obiectivul final. Au existat, într-adevăr, și momente mai dificile, în care m-am simțit nesigur pe mine, însă posibilitatea de a concura la nivel național m-a determinat să fiu mai ambițios ca niciodată și să dau totul pentru a reuși. În final am obținut o mențiune, care dovedește implicarea și seriozitatea mea în această olimpiadă, premiu de care sunt foarte mândru. Îmi propun să îmi perfecționez în continuare franceza pentru ca, anul viitor, să pot urca pe podium. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au sprijinit în acest drum și care au avut încredere că voi reuși.

Felicitări, elev și dascăl, pentru obținerea acestui rezultat deosebit la nivel național!”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Publicat

în

25 mai. Serviciul de distribuţie a gazelor naturale va fi sistat temporar într-o localitate din județul Alba. Recomandări pentru consumatori

Pentru efectuarea unor lucrări specifice la sistemul de distribuție, compania Delgaz Grid este nevoită să sisteze temporar alimentarea cu gaze naturale miercuri, 25 mai, între orele 09.00-14.00, în localitatea Uioara de Sus din județul Alba.

Compania solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al Delgaz Grid la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Compania regretă disconfortul creat şi mulţumeşte clienţilor pentru înţelegerea şi sprijinul acordat pentru desfăşurarea acestor lucrări.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distributie din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 24.000 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 83.000 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit peste 1,9 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 2,7 miliarde de euro.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare