Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman, liderul deputaților PNL:  Câmpeni, Abrud, Zlatna, Baia de Arieș și 17 comune sunt localitățile unde te poți pensiona mai repede

Ziarul Unirea

Publicat

în

Președintele României a promulgat legea care cuprinde și „amendamentul Roman”, prin care unii pensionari se pot pensiona mai repede, fără penalități. Închei mandatul de deputat, așa cum l-am început, la muncă de dimineața până seara, fără să lipsesc de la serviciu.

Una dintre ultimele modificări legislative este poate și una dintre cele mai importante pentru județul Alba: în 4 orașe și 17 comune oamenii se vor putea pensiona mai repede cu 2 ani, fără penalități, dacă au locuit cel puțin 30 de ani în zonele afectate de poluare. Am introdus în legea inițială și comuna Ocoliș, la solicitarea primarului Alin Jucan. Apoi i-am convins pe colegii deputați să calculăm raza de aplicare la 8 km de limita administrativ-teritorială și nu de centrul localității, cum era inițial.

Am solicitat ANCPI calcularea acestei raze de 8 km și, prin urmare, sub incidența legii intră orașele Câmpeni, Baia de Arieș, Zlatna și Abrud și 17 comune. Acestea sunt: Rimetea, Livezile, Sălciua, Poșaga, Ponor, Mogoș, Meteș, Almașu Mare, Ciuruleasa, Bucium, Sohodol, Bistra, Lupșa, Roșia Montană, Întregalde, Râmeț și Ocoliș.

Ce trebuie sa știe cei care solicită pensionarea anticipată, fără penalități, din aceste localități? După publicarea în „Monitorul Oficial”, cetățeanul trebuie să se adreseze primăriei care îi eliberează adeverința prin care face dovada domiciliului. Cu adeverința respectivă se adresează apoi Casei de Pensii Alba, unde solicită în scris aplicarea legii, pentru cei care îndeplinesc condițiile de pensionare.

Am reușit în acest mandat ca după 16 ani cugirenii să nu se mai adreseze instanțelor de judecată pentru recunoașterea grupelor. Am eliminat discriminările între militarii angajați și cei profesioniști. Am eliminat termenul de 3 ani de prescripție pentru pensionarii cărora li s-au calculat greșit pensiile. Nici un pensionar nu mai poate fi văduvit de ceea ce i se cuvine! Este modul în care îmi arăt respectul pentru vârstnici, precum părinții și bunicii mei. Dumnezeu să vă ajute și să ne ajute să ne bucurăm de o viață lungă și liniștită!

Florin ROMAN, liderul deputaților PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea